U borbi protiv mamurluka najbolje su ove namirnice

by | 21 veljače, 2020

Koliko puta vam se dogodilo da se dan nakon lude zabave satima osjećate loše? Pokušali ste sve što ste čuli da pomaže u liječenju mamurluka, ali ništa nije upalilo? Lijek za mamurluk ne postoji, ali neke namirnice mogu biti od velike pomoći u njegovom ublažavanju, kako pišu Fox News.

1. Jaja

Jaja sadrže aminokiselinu koja se naziva cistein i koja lomi acetaldehid, nusproizvod koji nastaje kada jetra razbija etanol. Osim toga, bogata su B vitaminima, za koje su studije ustanovile da pomažu sa simptomima mamurluka.

2  Banane

Banane su također dobre u borbi protiv mamurluka. One sadrže veliku količinu kalija pa ako ih budete jeli, vratit ćete razinu kalija u organizmu u normalu.

3. Hrana bogata proteinima

Hrana koja ima visoku razinu proteina, kao što je govedina, može obnoviti nedostatak aminokiselina, a orašasti plodovi, osim što su bogati proteinima, doprinose poboljšanju razine magnezija, koji je vjerojatno opao zbog konzumacije alkohola.

4. Voda

Važno je da jutro nakon zabave pijete puno vode i pića bogatih elektrolitima, kao što su kokosova voda i sportska pića. Kako vam je zbog alkohola dehidrirao organizam, sada taj nedostatak tekućine morate nadoknaditi.

Foto: Pexels

IZVOR: INDEX.HR