Što je “tyre workout” i zašto biste ga trebali isprobati?

Najbolje vježbe s velikim gumama koje su već odavno važan dio fitnessa

by | 26 lipnja, 2021
tyre workout, vježbe s velikom gumom

“Tyre workout” važan je dio fitness rutine, posebno CrossFit treninga, a vjerujemo da za to već znate. Instagram je mjesto gdje možete pronaći mnoštvo zabavnih i učinkovitih fitness trendova, a jedan od njih je upravo i “tyre workout”. Ovaj trening je totalno drukčiji od drugih, učinkovit je, zarazan i zabavan, a iznimno učinkovit za cijelo tijelo jer jača sve mišiće. Guma je rekvizit koji je osnovna oprema za mnoštvo različitih varijacija treninga koji će biti odlični za vašu snagu i kondiciju.

Kako funkcionira “tyre workout”?

Najprije je važno da odaberete gumu koja će vama najbolje odgovarati. Budite oprezni kod odabira, automobilske gume mogu težiti manje, dok one velike, traktorske mogu težiti i do 80-100 kg. Nema određene formule koju gumu odabrati na temelju vaše visine i težine, pa radite po svom osjećaju i za što mislite da će vam ona trebati. Sigurnost je glavni prioritet kada se radi o ovakvoj vrsti treninga, pa se obavezno pridržavajte veličine koja je najbolja za vas. Nemojte si zadati preveliki zalogaj, posebno ako ovo radite prvi puta i tek ste početnik.

Bilo koje vježbe da izvodite, posebice ako ih radite prvi put, dobro istražite kako trebate raditi. Ovo je “sprava” koju možete imati kod kuće, zapravo vaša improvizirana kućna teretana. A upravo zato valja znati kako je točno i za što koristiti. Kod teških tereta posebno je važno biti oprezan radi ozljeda koje su moguće. Gumu je moguće upotrijebiti za vježbanje iskoraka i čučnjeva, ali i za puno drugih vježbi.

Mnoge su prednosti ovakvog treninga – jača cijelo vaše tijelo do nogu do stražnjice, ruke i ramena, a tijekom jednog treninga možete sagorjeti do 400-1000 kalorija jer se aktiviraju sve mišićne skupine. Najbolja je stvar što sve možete raditi tempom koji vama odgovara, bez žurbe, a istovremeno sagorijevate kalorije i učvršćujete svoje tijelo.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Debby (@strongandfitafter_50)

FOTO: Vasyl Dolmatov iStock/Getty Images Plus via Getty Images