


Sastojci:
Za biskvit:
- 100 g margarina
- 75 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 4 žlice mlijeka
- 100 g brašna
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 250 g šlaga
- 750 g svježeg sira
- 2 vanilin šećera
- 100 g šećera
- 1 manja konzerva ananasa
- 1 manja konzerva bresaka
- 150 g jagoda
- 1 kivi
- 1 banana
- 1 bezbojni preljev za kolače
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati margarin, šećer, vanilin šećer, jaja i mlijeko, te dobro umutiti.
2. Brašno i prašak za pecivo pomiješati, pa dodati umućenoj smjesi.
3. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, uliti u njega pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. Šlag umutiti prema uputama s vrećice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati sir, vanilin šećer i kristal šećer, te dodati šlag i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Pečen i ohlađen biskvit vratiti u kalup, nanijeti pripremljenu kremu, a zatim staviti u hladnjak da se stegne.
2. Ananas i breskve izvaditi iz konzerve, ocijediti ih od viška tekućine, pa narezati na kocke. Jagode, banane i kivi nasjeckati na ploške.
3. Ravnomjerno rasporediti voće preko stegnute kreme. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, te preliti preko voća i vratiti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana



