

Sastojci:
- 500 g tjdstenine po želji
- 150 g mesnate slanine
- 2 srednje mrkve
- 1 glavica luka
- 50 g celera, ulje
- 2 češnja češnjaka
- 250 g pelata rajčica
- 1,5 dl bijelog vina
- 5 dl goveđe juhe iz kocke
- 1,5 dl mlijeka, sol
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 150 g šunke
- 40 g parmezana
Priprema:
1. Mesnatu slaninu, mrkvu, celer i luk narezati na kockice. Češnjak ispasirati.
2. Na malo ulja popržiti slaninu da porumeni, dodati luk i češnjak, mrkvu i celer, pa kratko popržiti.
3. Dodati izmiksane pelate i bijelo vino. Pirjati na umjerenoj temperaturi 5 minuta dok alkohol ne ispari.
4. Nakon toga dodati mlijeko i goveđu juhu, pa nastaviti s pirjanjem dok tekućina napola ne ispari.
5. Dodati šunku, sjeckani peršin i začine po želji. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, a potom je ocijediti od viška tekućine.
7. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posipati parmezanom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




