Ovaj TikTok trik je najbrži način kako da ogulite mrkvu – i stvarno djeluje!

by | 12 srpnja, 2023

TikTok je prepun inspirativnih videa s receptima, ali i savjetima iz bilo koje sfere koji olakšavaju procese i štede vrijeme.

Priznajemo, neke od njih smo isprobali, a neki su još na čekanju. Ipak, valja na vrijeme i procijeniti što bi moglo za vas biti korisno, a što ne.

S obzirom na aktualne vrućine, ali i na to da u prehranu pokušavamo uvrstiti što više voća i povrća, u potrazi za brzim ljetnim receptima naišli smo na jedan baš cool trik koji se može prakticirati u svako doba godine.

Radi se o triku koji pokazuje kako što brže oguliti mrkvu!

Prema TikTokeru @TipsandTrickswithQ, guljenje velike količine mrkve ne bi trebao biti tako zastrašujuć zadatak. I očito je sve do vašeg zapešća i kako rukujete priborom.

Naime, video prikazuje kako se guli mrkvu tradicionalnom gulilicom. No prijeđite na sljedeću scenu i vidjet ćete kako je oguliti brže i učinkovitije pomičući gulilicu naprijed-natrag bez podizanja s mrkve.

Što mislite, je li možda ovo biti najbrži (i najlakši) način guljenja mrkve? Ako namjeravate napraviti jelo koje se temelji na mrkvi kao što su salata sa začinjenom mrkvom ili kolač od mrkve, ovaj trik će vam zasigurno skratiti vrijeme pripreme.

A ovo je samo jedan od njezinih praktičnih kuhinjskih savjeta koji osvaja izvrsne kritike gledatelja koji ga hvale i kažu da je odličan!

@tipsandtrickswithq

#cookinghacks #kitchenhacks #lifehacks #tipsandtricks #lifetips #hacksoflife #cooktok #didyouknow #kitchen #ReasonForBooking #kitchengadgets

♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath

Pročitajte: 15 senzacionalnih ljetnih salata koje će vas zasititi, ali i osvježiti 

Mrkva: namirnica za svako doba godine

Mrkva, jedna od najpoznatijih i najčešće konzumiranih vrsta povrća, nije samo ukusna i raznolika namirnica već je i iznimno korisna za vaš organizam i opće zdravlje te obiluje hranjivim tvarima.

Mrkva je izvrstan izvor vitamina A, C, K i B6, kao i folata, kalija, mangana i vlakana. Vitamin A, prisutan u obliku beta-karotena, ima ključnu ulogu u zdravlju vida, rastu i obnovi stanica, kao i u jačanju imunološkog sustava.

Vitamin C je moćan antioksidans koji potiče proizvodnju kolagena, jača imunitet i štiti od oksidativnog stresa.

Postoji puno načina kako možete uključiti mrkvu u svoju prehranu i iskoristiti njezine blagodati. Možete je jesti svježu kao zdravi međuobrok ili dodati salatama i juhama. Također, mrkvu možete koristiti kao sastojak u pripremi ukusnih smoothiesa ili sokova.

Još jedan odličan trik koji možete isprobati jest rezanje oguljene mrkve rezačem za pizzu!

@tipsandtrickswithq

Replying to @kimber_d87

♬ original sound – TipsandTrickswithQ

Foto i izvor: TikTok, Merinka iStock/Getty Images Plus via Getty Images