Tri savjeta koja će vam pomoći da se motivirate za jutarnji trening

by | 16 siječnja, 2021

Ako ste osoba koja voli spavati te se ujutro dugo i sporo razvlačiti po krevetu, ustajanje zbog vježbanja zasigurno vam se čini kao znanstvena fantastika.

No jutarnji je trening itekako moguć, a zavoljeti ga mogu čak i one osobe koje cijeli život nose epitet spavalica. Osim što će vam jutarnji trening dati energiju za ostatak dana, znanost je dokazala da jutarnji trening uravnotežuje hormone, poboljšava koncentraciju, podiže raspoloženje te donosi mirniji i čvršći san. Isto tako, istraživanja su pokazala da osobe koje treniraju ujutro kroz ostatak dana biraju zdraviju hranu. Ako i vi želite biti dio kluba ranoranilaca, donosimo vam nekoliko savjeta koji će vas motivirati za jutarnji trening.

Kako se motivirati za jutarnji trening

Pronađite ono što volite

Svima nam se nekad jednostavno ne da, svi smo ponekad lijeni čak i kad su u pitanju aktivnosti koje inače volimo. No tjerati se na aktivnosti koje ne volimo i od kojih se ne osjećamo dobro – neće uroditi plodom. Ako želite redovito vježbati, bilo to ujutro ili u neko drugo doba dana, pronađite ono što volite i ono što vas ispunjava.
Pri odabiru budite kreativni, zapitajte se koje su to aktivnosti koje ste voljeli kad ste bili mlađi i postoji li neka skrivena strast u vama. Ako volite ples – plešite. Ako oduvijek želite probati ples na šipci – nemojte odgađati. Izbor je doista velik.

Pripremite se noć prije

Zasigurno vam nije strano pripremanje odjeće večer prije no što ćete ju odjenuti, planiranje dana ili zapisivanje ciljeva. Kako biste bili sigurniji i spremniji za trening, pripremite odjeću za vježbanje te zapišite trening na listu svojih dnevnih obveza.

Zapisujte misli

Rijetko kad ćete požaliti što ste odradili trening. Češće ćete naći izlike da biste trening izbjegli. No da se takve stvari ne bi događale, počnite zapisivati svoje osjećaje nakon treninga. Ako želite, možete zapisati i kako se osjećate prije no što trenirate kako biste kasnije usporedili ta dva stanja. U trenucima kad vam bude teško i kad budete htjeli izbjeći trening, pročitajte sve ono što ste zapisali nakon treninga. To će vam zasigurno dati motivaciju za rad.

Foto: Pexels