Tri najbolje vježbe joge za veće i ljepše grudi

by | 1 listopada, 2015

Ako zaista želite lijep dekolte, postoje vježbe koje vam mogu pomoći da to i postignete.

Gotovo da nema pripadnice ljepšeg spola koja ne želi veći opseg grudi – osim onih sretnica kojima je majka priroda već podarila bujno poprsje.

Ako zaista želite lijep dekolte, postoje vježbe koje vam mogu pomoći da to i postignete. Ove vježbe, osim što povećavaju mišićnu masu i tako podižu grudi, čine tako i njihov opseg većim.

Predstavljamo vam tri vježbe joge za zatezanje, podizanje, oblikovanje i povećanje opsega grudi.

1

1. Poza kobra
Legnite na trbuh, s ispruženim rukama i nogama. Ruke potom savijte u laktovima i oslonite se pokraj grudi, pa se podignite izvijajući kralježnicu. Dlanovi trebaju ostati u razini ramena, a laktovi okrenuti unatrag. Ova vježba širi prsni koš, a samim tim povećava i opseg grudi. Probajte što više opustiti mišiće dok podižete glavu, vrat i ramena. Trudite se ne koristiti ruke za podizanje, već naprežite donje mišiće leđa. Kada postignete najviši položaj, zabacite glavu unatrag. Zdjelica treba ostati prislonjena na podu. Pokušajte ostati u pozi 15-20 sekundi, pa se vratite u početni položaj. Ponovite vježbu 4-5 puta.

2

2. Poza kravlje lice
Ovo je još jedna vježba joge koja će učiniti vaše grudi većim. Redovnim ponavljanjem ojačat ćete mišiće i povećati opseg grudi. Sjednite ispruženih nogu i ravnih leđa. Lijevu nogu savijte u koljenu, a petu približite desnom boku što više možete. Desnu nogu prebacite preko lijeve, pa i nju savijte u koljenu, a petu što više približite lijevom boku. Bilo bi idealno da koljena što više približite tako da budu u istoj ravnini. Lijevu ruku savijte u laktu preko ramena, te gurnite rame odostraga. Desnu savijte ispod ramena preko leđa. Prste spojite kao da radite kopču. Pokušajte zadržati pozu 15-20 minuta. Ponovite isto i s obrnutim rasporedom.

3

3. Poza deve
Ova joga vježba utječe na razvoj prsnog tkiva i zategnutiji izgled grudi. Za ovu vježbu neophodno je da sjednete na stopala tako što ćete ih potpuno prisloniti uz pod. Podignite se tako da bedra budu pod pravim kutom u odnosu na pod, savijte kralježnicu, zabacite glavu i polako se spuštajte tako da lijeva ruka dotakne lijevo stopalo i obrnuto. Trbuh gurajte prema naprijed da biste što više izvinuli prsni koš. Zadržite se u pozi 20-30 sekundi, pa se polako vratite u početni položaj, bez naglih pokreta. Ponavljajte vježbu 4-5 puta dnevno.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock