Tri frizure s pletenicama koje možete sami napraviti

by | 18 rujna, 2012

U visokom repu ili niskom, sa strane ili na sredini, više pletenica ili jedna, obična pletenica ili riblja kost … Bez obzira na koji način ih nosite, pletenice su jednostavan ali veoma zanimljiv način da imate trendi frizuru. Ovo su tri frizure s pletenicama koje možete sami napraviti.

 

1. Riblja kost u niskom repu

Kosu začešljajte na jednu stranu i podijelite je na pola u dva jednaka pramena (lijevi i desni). Zatim uzmite tanki pramen od ispod iz desnog većeg pramena i jedan iz lijevog. Zatim spojite tanki lijevi pramen sa većim desnim, a nakon toga tanki desni sa većim lijevim pramenom. Nakon toga od nazad ponovno izvucite dva nova tanka pramena i isto ponovite – tanke pramenove naizmjenično spajajte sa suprotnim većim pramenom. Činite to dok ne upletete cijelu riblju kost. Nemojte prečvrsto uplesti pletenicu.

 

2. Obruč od pletenice

Na desnoj ili lijevoj strani glave, iznad uha, uhvatite jedan veći pramen i podijelite ga na tri dijela. Ispletite pletenicu prema prednjem dijelu glave. Pletenicu prebacite preko tjemena, kao rajf ili traku za kosu. Pričvrstite ukosnicom ako je potrebno.Zatim na istom mjestu sa suprotne strane uzmite pramen otprilike jednake veličine i spojite ga sa vrhovima prve pletenice i nastavite plesti pletenicu, tako da izgleda kao da se ona nastavlja. Možete ih spojiti i uz pomoć ukosnice, ako je potrebno. Završite pletenje druge pletenice i omotajte je oko zadnjeg sve do prednjeg dijela glave. Vrh pletenice ukosnicom pričvrstite ispod prve pletenice, tako da se ne vidi.

 

3. Punđa sa pletenicom

Nagnite glavu prema dolje i tako počešljajte kosu. Na potiljku uzmite tri srednje velika pramena. Od zatiljka prema tjemenu počnite plesti pletenicu koja će prerasti u ležernu riblju kost. Dok pletete pletenicu, po malo dodajte ostale pramenove kose, da biste ispleli riblju kost. Napravite to sve od vrha tjemena. Pobrinite se da je pletenica ravnomjerna i dovoljno zategnuta. Zavežite pletenicu na stražnjem dijelu vrha tjemena u preklopljeni rep koji će poslužiti kao punđa. Omotajte vrh repa oko punđe i pričvrstite ga ukosnicama. Prednji dio kose začešljajte na jednu stranu, ostavite ga da pada na čelo i zatim ga pričvrstite s punđom. Sve učvrstite ukosnicama.