Ovo su najvažniji tretmani za njegu suncem oštećene kože

Kako njegovati kožu u kućnim uvjetima, a za koje tretmane potražiti uslugu specijalista?

by | 13 rujna, 2023
tretman njege kože

Svi znamo koliko je važna priprema kože prije izlaganja suncu, no što je s njegom kože nakon sunčanja?

Izloženost suncu može imati dugotrajne štetne učinke na našu kožu. Prerano starenje kože, smeđe mrlje, bore, suha i gruba koža, oštećenja kolagena i elastina – važnih sastojaka kože koji održavaju njezinu čvrstoću i elastičnost, do povećanog rizika od razvoja raka kože, sve su to negativni utjecaji sunčanja, kako ističe dermatologinja Jelena Maljić, dr. med. iz Specijalne bolnice Arithera.

Specijalisti iz Centra za anti-age medicinu Specijalne bolnice Arithera savjetuju kako njegovati kožu u kućnim uvjetima, a za koje tretmane potražiti uslugu specijalista.

Tretmani za njegu suncem oštećene kože

Nježno čišćenje kože i piling

Ovaj ključni korak pomaže kožu održati čistom te u hidraciji kože. Regulira prekomjernu proizvodnju sebuma, uklanja svu šminku i štetne bakterije s površine kože. Preporučuje se čišćenje lica i ujutro i navečer. Pilinzi kože poslužit će za dublje čišćenje koje djeluje na nečistoće. Na taj način kožu ćete učiniti glatkom, mekšom i prije svega sjajnijom.

Hidracija kože

U svoju rutinsku njegu kože uvrstite i preparate poput noćnih maski, seruma i ulja za lice koji mogu hidrirati, posvijetliti i umiriti vašu kožu. Također se savjetuje primjena preparata koji sadrže hijaluronsku kiselinu i niacinamide.

arithera

Nikad ne zaboravite SPF zaštitu

Preparate sa SPF zaštitom nanosite svakodnevno i obnavljajte ih svaka dva sata. Na taj način možete dugoročno spriječiti prerano starenje, nastanak hiperpigmentacija te ostalih vidljivih oštećenja od sunca.

Popravite blago oštećenje kože od sunca

Nakon što ljetni sjaj počne blijedjeti, možete početi primjećivati neke od znakova oštećenja od sunca, poput tamnih mrlja ili neujednačenog tona kože. U tom slučaju možete minimizirati pojavu ovih nesavršenosti proizvodima s vitaminom C koji ujednačavaju ton i teksturu kože, ostavljajući je glatkom i hidriranom.

Ipak, za vidljivo i dugotrajno poboljšanje teksture kože, smanjenje bora i uklanjanje smeđih mrlja, dermatolozi iz Centra za anti-age medicinu SB Arithera preporučuju profesionalne tretmane koje tijekom rujna korisnici mogu dobiti po cijenama sniženima i do 50 %.

Kemijski piling

Kemijski pilinzi uklanjaju odumrle stanice kože te ostavljaju kožu zdravom i ujednačenom. Potiču stvaranje novog kolagena, čime se poboljšava tekstura kože. Protokol primjene kemijskih pilinga individualan je s obzirom na stanje kože koje se liječi te se vrlo često kombinira s microneedling tretmanom.

Microneedling

Ovaj minimalno invazivan dermatološki postupak pomlađivanja kože uključuje uporabu uređaja s mikroiglicama. Potičući kožu na stvaranje novog kolagena, tretman mikroiglicama može pomoći da koža bude čvršća, ujednačenog tona i bolje teksture. Microneedling se kombinira sa serumskim ”koktelima”, radiofrekvencijom i plazmom bogatom trombocitima.

Mezoterapija

Tretmani mezoterapije uključuju ubrizgavanje ciljanih preparata izravno u srednji sloj kože, čime se koža hidrira te se potiče proizvodnja kolagena i elastina. Osim na koži cijelog lica, mezoterapija ima poseban učinak na kožu oko očiju koja je tanja od ostatka kože lice te samim time podložnija isušivanju i procesu starenja. Jedan od preparata koji se koristi u tu svrhu je NCTF® 135HA. Sastoji se od hijaluronske kiseline, oligoelemenata, koenzima, nukleinskih kiselina, vitamina, minerala i antioksidansa koji stvaraju optimalno okruženje za ponovno poticanje aktivnosti fibroblasta koji su odgovorni za proizvodnju kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Samim time zaglađuje fine bore, vraća sjaj, dubinski hrani kožu i povećava gustoću kože.

SB Arithera

Jelena Maljić, dr. med., specijalistica dermatologije i venerologije

U Centru za Anti-age medicinu SB Arithera dočekat će vas multidisciplinarni tim stručnjaka predvođen liječnicom Jelenom Maljić, dr. med., specijalisticom dermatovenerologije, koji će svaki vaš posjet učiniti ugodnim iskustvom, a vašoj koži vratiti zdravi izgled.

Rezervirajte svoj termin za tretmane snižene do 50 % u Centru za anti-age medicinu Specijalne bolnice Arithera, Kraljevićeva 26, Zagreb, T +385 1 4466880.

Foto: Strelciuc Dumitru/iStock via Getty Images Plus, PR