Ovi moćni tretmani bit će idealni za intenzivnu njegu kože tijekom zime

by | 13 prosinca, 2021

Hladniji period godine ostavlja tragove i na licu. Koža se brže isušuje i zahtijeva pojačanu njegu. Osim hranjivijih krema koje njeguju kožu izvana, dubinsko vraćanje vlažnosti pravi je recept za obnovu. Profesionalnim uvidom u stanje kože kombiniraju se različite vrste tretmana u cilju povećanja vlažnosti i vlastitog stvaranja kolagena.

Jedna od poznatijih metoda je mezoterapija, kojom se hijaluronska kiselina, kokteli vitamina i minerala, peptidi, enzimi, antioksidativni i drugi revitalizirajući sastojci neophodni za hidriranje, regeneraciju stanica, dubinsku revitalizaciju i pojačano stvaranje kolagena ubrizgavaju sitnim iglicama izravno u srednji sloj kože. Koža je nahranjena i blistava uz zadržavanje prirodnog izgleda. Mezoterapija ne mijenja izgled lica jer hijaluronska kiselina u mezoterapijskim koktelima nije umrežena i time ne dodaje volumen licu. Njezina uloga je isključivo revitalizacija i hranjenje kože lica, vrata, dekoltea, ruku ili vlasišta. Tretman je poželjno ponoviti tri puta u razmaku od mjesec dana. Odabir mezoterapijskog koktela prilagodit će liječnik sukladno trenutačnom stanju kože, problematici i godinama.

Dermamed

Često se uz mezoterapiju kombinira tretman mikroiglicama, poznatiji kao dermapen, koji aktivira faktore rasta, stvaranje kolagena, povećava prokrvljenost i razinu kisika u koži koja se tako prirodno obnavlja uz mezoterapijske ampule vitamina i peptida. Osim za pomlađivanje, koristi se i za ožiljke od akni i stimulaciju rasta kose. Postoje različiti protokoli rada dermapenom, a način rada ovisi isključivo o stanju i problematici kože. Stvaranje mikro-uboda dermapenom na koži nije bolno, a time se izravno aktiviraju prirodni faktori rasta koji obnavljaju kožu. Zbog toga je dermapen jedna od najučinkovitijih metoda prirodne obnove kože. Za problematiku ožiljaka koristi se anestetska krema prije tretmana i tretman obavlja liječnik jer se radi na dubini 2,5mm.

Novost u poliklinici Dermamed je INFINI RF tretman koji je svjetski priznat visoko učinkovit tretman za ožiljke, strije, akne, hiperpigmentacije, višak kože i neoperativni face lifting. Mikroiglicama se energija radiofrekvencije ispušta u kožu zagrijavajući tkivo na dubini od 0,25mm do 3,5mm. Dubina i energija rada prilagođavaju se tkivu i problematici. Svaki nastavak ispušta energiju samo na vrhu iglice te se time izbjegava površinsko zagrijavanje tkiva i mogućnost komplikacija u vidu hiperpigmentacija na površini lica. Tretman djeluje iznutra prema van te nema dužeg oporavka kao kod tretmana agresivnim laserima. Preporuka ponavljanja INFINI RF tretmana je tri puta u razmaku od mjesec dana iako već i jedan tretman daje vidljivu razliku.

Intenzivni gubitak volumena tkiva s godinama ne može se nadoknaditi kozmetikom ili profesionalnim tretmanima. On može biti nadoknađen vlastitim masnim tkivom ili hijaluronskim filerima koji se najčešće koriste u tu svrhu. Uklanjanje podočnjaka, vraćanje volumena srednjoj trećini lica, obrazima ili konturiranje čeljusti uobičajene su metode vraćanja prirodnog izgleda i svježine koja se gubi s godinama te lice poprima umoran i obješen izgled. Pravilnom primjenom hijaluronskih filera lice zadržava prirodan i svjež izgled.

Koji tretman ili kombinacija tretmana je najbolja za vas i u kakvom je stanju vaša koža, saznajte u poliklinici Dermamed, gdje će stručno osoblje napraviti individualan plan obnove kože, vratiti joj svježinu i zategnutost te je očuvati zdravom.

Dermamed dr Anđela Prolić

Foto: PR