Boja koja ove sezone dominira i u beauty i u modnom svijetu

Boja koja pristaje svima

by | 22 siječnja, 2022

Prve naznake trendova koji na velika vrata dolaze ove sezone mogli su se već vidjeti od jeseni prošle godine i, priznajemo, jako smo uzbuđeni zbog dominacije boja u 2022. godini.

Prisjetimo se samo colour blockinga od prije nekoliko godina i koliko dugo je zaživio, što vjerujemo da će biti i s ovogodišnjom trendi bojom – zelenom, koju idealno možemo komplementirati s ljubičastom i dobiti toliko obožavani colour blocking, bilo da je riječ o outfitu ili make-upu. Zelena se pojavila i kao odgovor na trenutačno stanje u svijetu kad je očuvanje okoliša u pitanju, a brendovi su se počeli sve više okretati eko proizvodnji i razmišljati o tome kako mogu sačuvati svijet i uključiti ljude u isto. S ambalaže se prebacila na odjeću, a s odjeće i modnih dodataka i u beauty svijet. Ono što je svakako odlično kod zelene je to da bez obzira na vaš ton kože, budući da je neutralna boja, sigurno možete pronaći nijansu za sebe koja će biti chic i naglasiti ono što želite.

Bottega Veneta bila je jedan od prvih brendova u prošloj godini po čijoj smo reviji mogli pretpostaviti da će zelena svoju punu snagu tek dobiti, kao i cjelokupna nostalgija za 80-ima i 90-ima, u kojima su boje dominirale, posebno kad je šminka u pitanju. No, ako još uvijek imate problem kako se našminkati koristeći zelenu boju, bez brige, ne morate je uključiti samo u obliku sjenila. Dok se ne naučite rukovati bojom, možete koristiti tuš u zelenoj boji ili jednostavno manikuru, koja će biti dovoljna za početak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BetterInPink (@betterin.pink)


Do tada, možete naučiti da ako imate smeđe oči, nabolje je posezati za maslinastim tonovima zelene ili zlatni tonovi zelene, dok za plave oči bolje pristaju tamniji tonovi zelene. Problem možete imati s biranjem nijanse za zelene oči, no ako su vam oči svjetlije – idite na tamniju maslinastu, a ako su tamnije, idite više na izraženiju zelenu boju.

Nakon što ste pronašli svoju nijansu, vrijeme je da se odlučite za lookove na koje ćete ići, za što vam donosimo inspiraciju u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Viola Galazka (@violeah_)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli sofia! prado! (@primeromuerxa)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ich_bin_Kris Make-up (@ich_bin_kris)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Roxana Petran (@roxanapetranmua)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli VS Photo | Photographer (@victoriaschabbach)

 

Foto: heckmannoleg via Getty Images