Trebate predah? Svratite u Westgate na izložbu “Svaki dan ART“

by | 16 travnja, 2021

Kako bi obilježili Svjetski dan umjetnosti, koji se obilježava 15.travnja, a ujedno je i rođendan Leonarda Da Vincija, Westgate Shopping City otvara izložbu umjetničkih radova. Izložbu “Svaki dan ART“ potpisuju tri vrlo svestrane umjetnice: Maja Vukina Bogović, Mateja Harapin i Martina Harapin.

Maju, Mateju i Martinu veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo. Svestrane umjetnice će posjetiteljima približiti djela koja pričaju priču kroz svijet animalizma, unikatnog dizajna, apstraktnih slika, koketirajući između crteža, forme, boje i medija. Iako se ove tri umjetnice razlikuju stilskim izričajem, zajedno tvore jednu suvremenu i aktualnu priču koja će svakako biti primijećena. Naime, Maja je nagrađivana akademska slikarica-grafičarka s preko tridesetak skupnih i petnaestak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, osim slikarstva bavi se ilustracijom i dizajnom. Mateja je magistra edukacije likovne kulture te također redovito izlaže, dizajnira i radi ilustracije. Martina je dizajnerica koja djeluje pod umjetničkim imenom Maar’s, kreirajući individualne i personalizirane odjevne predmete, šivane od unikatno oslikanih materijala.

Izložba je smještena u prekrasnom prostoru, na katu Westgate Shopping Cityja, gdje će posjetitelji moći uživati u izloženim umjetničkim radovima. Naime, ovaj prostor je odnedavno prenamijenjen baš u svrhu galerijskog prostora te će biti dom mnogim budućim umjetničkim projektima. Kustosica izložbe, Ivana Lunko, je izjavila: “Westgate Shopping City jedini je shopping centar koji se može pohvaliti ovakvim galerijskim prostorom. Plan nam je ugostiti mnoge poznate ali i mlade umjetnike koji još traže svoj put ka umjetničkoj sceni. Na taj način ćemo im dati priliku da izlože svoje radove, poticati razvoj umjetnosti ali i našim posjetiteljima omogućiti da u shopping dodaju dašak umjetnosti.”

“Iznimno smo sretne što će naša zajednička priča obilježiti Svjetski dan umjetnosti i uvesti nas sve zajedno u buđenje prirode, čula i donijeti inspiraciju za oplemenjivanje svakodnevnog života. Divan je osjećaj raditi nešto drugačije i novo te na ovakav način približiti svijet umjetnosti posjetiteljima Westgate Shopping Cityja“– rekla je Maja Vukina Bogović.

Izložbu “Svaki dan ART“ možete pogledati na katu centra, nasuprot Germania Casinu. Izložba će biti otvorena od 15. travnja do 16. svibnja 2021., a ulaz je besplatan.

FOTO: PR