Modeli traperica koji laskaju svakoj građi

by | 20 siječnja, 2024
modeli traperica

Za početak, jedan disclaimer: sva tijela su lijepa i nema apsolutno ništa loše u tome ako na vašim bokovima postoji takozvani višak. Ideje da je samo jedan oblik tijela onaj kojem treba težiti pripadaju prošlosti, a svoja tijela volimo i poštujemo zbog onoga što ona čine za nas.

Naravno, svoja tijela ne želimo niti “gurati” u odjeću koja ga steže ili u komade u kojima se osjećamo sputano. U Lj&Z uistinu vjerujemo u onu da odjeća treba služiti nama, a ne mi njoj. Isto tako, nema ničeg lošeg u tome da želimo izgledati najbolje što možemo pa tako i birati odjevne komade koji laskaju našoj građi. S time na umu, poželjeli smo se pozabaviti trapericama i otkriti koji to modeli slove za one koji odgovaraju gotovo svima. Jer ipak, tijekom većeg dijela godine, upravo su traperice osnovni komad naše garderobe. U njima idemo u grad, na posao, u klubove, na putovanja… Kad su dobro izabrane, traperice mogu istaknuti ono najbolje na našoj figuri i učiniti da se osjećamo dobro. Važno je samo znati odabrati pravi model.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marina Torres (@marina_torres)

Traperice koje su u trendu vs. traperice koje nam dobro stoje

Moda se mijenja brzinom munje: dizajneri svake sezone nude nove trendove, koje lako “pokupimo” u želji da izgledamo aktualno. Međutim, to što su trenutačno ponovno aktualne traperice niskog struka ili skinny traperice, ne znači da su one najbolji izbor za nas i našu građu. Srećom, danas postoji uistinu velik broj aktualnih modela traperica, stoga je lakše i pronaći one koji nam odgovaraju.

Traperice koje laskaju svakoj građi

Mom jeans

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

Voljeli ih ili ne, mom jeans kroj traperica s razlogom je toliko popularan. Model odlikuje jednostavni kroj, visoki struk i skraćena dužina (do gležnjeva), zbog čega izdužuje siluetu i čini je skladnom. Mnoge žene biraju mom jeans model ne samo zbog njegovih “vizualnih efekata“ već i zbog lakoće stiliziranja. Ravne traperice mom kroja savršeno se slažu s bilo kojim parom cipela, od tenisica do sandala na petu i izgledaju besprijekorno uz majice i večernje bluze, jakne i korzete. Mom jeans traperice elegantan su i udoban kroj koji uvijek djeluje skladno.

Crne traperice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Ako ne vjerujete u “magiju“ crne, vrijeme je da to promijenite. Tamne nijanse uistinu mogu vizualno izdužiti figuru sužavanjem struka ili, na primjer, sužavanjem bokova. Zašto se ovo događa? Crna upija sunčeve zrake aktivnije od drugih boja, zbog čega nam se sva odjeća čini manjom, za razliku od bijele, koja, naprotiv, izgleda “veće”. Stoga, ako želite štogod prikriti, potražite traperice u crnoj boji.

Traperice ravnih nogavica

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marianne Smyth (@smythsisters)

Ove traperice uske su u bokovima, ali su nogavice ravne. Upravo takav model biramo jer, za razliku od odjeće sa širokim nogavicama, ne skriva noge, već ih pravilno naglašava. Glavno pravilo pri izboru ovakvih traperica je taj da date prednost debelim tkaninama klasičnih boja: bijeloj, plavoj i crnoj. Izbjegavajte dekoracije, printeve i izbijeljene materijale.

Traperice visokog struka

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

Birajte traperice isključivo s visokim strukom jer za razliku od srednjeg ili niskog, one naglašavaju proporcije ženskog tijela. Osim toga, visoki struk izdužuje siluetu, bokove i noge, vizualno naglašavajući struk. Zapamtite da će visoki struk uvijek biti relevantan jer, usprkos sezonskim trendovima, on nastavlja biti ženski favorit iz godine u godinu. Također, ne moramo ni spominjati koliko je udobniji od niskog struka.

Pročitajte: Ovi popularni trendovi iz 2010-ih ponovno su u modi

Foto: Instagram/@smythsisters