Torta s malinama

by | 17 travnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 200 g džema od malina

Za kremu:

  • 500 g šlaga
  • gazirane vode po potrebi
  • 300 g mljevenih keksa
  • 300 g malina
  • 4 dl kiselog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati umućene žumanjke sa snijegom od bjelanjaka i polako promiješati. Potom dodati brašno, gustin i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit i ravnomjerno je rasporediti. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
5. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu i ostaviti da omekša. Zatim ga odviti, premazati džemom od malina i saviti u roladu.

Krema:

1. U odgovarajuću posudu staviti prašak za šlag pa postepeno dolijevati gaziranu vodu muteći mikserom dok se ne dobije čvrst šlag.
2. Šlag pomiješati s kiselim vrhnjem i mljevenim keksima te dobro izmiješati. Na kraju dodati maline i polako promiješati.

Završni postupak:

1. Ispeći rolade debljine 1 cm.
2. Dno okruglog kalupa za tortu promjera 22 cm obložiti roladama. Potom nanijeti pripremljenu kremu od malina i prekriti ju preostalim roladama.
3. Slatko vrhnje umutiti u šlag i premazati preko torte.

Izvor: Dobra hrana