


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 70 g brašna
- 50 g gustina
Za kremu:
- 1 kg zamrznutih malina
- 2,5 dl soka od malina
- 10 g želatina u prahu
- 250 g mascarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- 4 dl slatkog vrhnja
- 1 crveni preljev za kolače
- 1 limun
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom.
3. Pomiješati šaum od bjelanjaka sa smjesom od žumanjaka, dodati mješavinu brašna i gustina, te promiješati.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju uliti smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uzdužno prerezati na tri dijela.
Krema:
1. Koricu limuna sitno naribati, a sok iscijediti.
2. Pomiješati mascarpone sir sa šećerom u prahu, pa dodati u njega sok i naribanu koricu limuna.
3. Želatin preliti sa 4 žlice hladne vode, te dodati u smjesu od sira i promiješati.
4. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag, dodati 2/3 malina i izmiksati.
5. Pomiješati smjesu od sira sa šlagom od malina i promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati polovicom kreme i preklopiti drugim biskvitom. Preko drugog biskvita nanijeti preostalu kremu i završiti trećim biskvitom.
2. Crveni preljev za kolače razmutiti sa sokom od malina i zagrijati dok ne prokuha.
3. Preko gornjeg biskvita rasporediti preostale maline, pa nanijeti pripremljeni preljev.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



