Torta s malinama

by | 6 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 400 g čokolade s rižom
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • 400 g svježeg sira
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 300 g malina
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 150 g šećera

1. Čokoladu s rižom otopiti na pari. Okrugao kalup za tortu prekriti papirom za pečenje, zatim uliti otopljenu čokoladu te je ostaviti u hladnjaku da se stegne.
2. Želatinu razmutiti prema uputama s vrećice, slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a maline izgnječiti vilicom.
3. U dubljoj posudi pomiješati svježi sir, vrhnje, šećer, vanilin šećer, razmućenu želatinu i pire od malina, pa ručno izmiješati.
4. Na kraju u umućenu masu dodati šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
5. Pripremljenu kremu uliti u kalup za tortu preko podloge od čokolade, te vratiti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana