


Sastojci:
Za kore:
- 10 bjelanjaka
- 10 žlica šećera
- 2 vanilin šećera
- 4 žlice brašna
- 6 žlica mljevenih keksa
Za kremu:
- 500 g jabuka
- 10 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 200 g mljevenih oraha
- 150 g mljevenih keksa
- 50 g čokolade
Za dekoraciju:
- 3 dl slatkog vrhnja
- 2 jabuke
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati 5 žlica šećera i vanilin šećer.
2. Potom dodati 2 žlice brašna i 3 žlice mljevenih keksa te polako promiješati.
3. Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
Krema:
1. Jabuke oguliti, očistiti od sjemenki i skuhati. Potom ih procijediti od viška tekućine i protisnuti.
2. Umutiti žumanjak sa šećerom i skuhati na pari.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka, dodati orahe i kekse te dobro izmiješati.
4. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu i promiješati.
Završni postupak:
Tortu nadijevati na sljedeći način: kora, krema od čokolade, kora, svijetla krema šlag od slatkog vrhnja. Gotovu tortu ukrasiti kriškama jabuka.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



