


Sastojci:
Za biskvit:
- 300 g nasjeckanih datulja
- 300 g nasjeckanih oraha
- 15 bjelanjaka
- 15 žlica šećera
- 1 vaniln šećer
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 15 žumanjaka
- 10 žlica šećera
- 3 žlice gustina
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
- 2 šlaga
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 5 žlica šećera muteći dok se šećer ne otopi.
2. Zatim dodati 100 g nasjeckanih datulja, 100 g nasjeckanih oraha, 1/3 praška za pecivo i 1/3 vaniln šećera i polako promiješati. U okruglom kalupu obloženom papirom za pečenje na 180 *C ispeći biskvit. Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 biskvita.
Krema:
1. Na pari mutiti 15 žumanjaka s 10 žlica šećera.
2. Zatim dodati gustin i čokoladu, pa miješati dok se čokolada ne otopi.
3. U ohlađenu kremu dodati 250 g margarina i izmiksati.
Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom i naslagati ih jednu na drugu. Šlag umutiti prema uputstvu s vrećice i njime premazati tortu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



