Torta s ananasom

by | 21 siječnja, 2014

Sastojci:
Za biskvit:

  • 9 bjelanjaka
  • 9 žlica šećera
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 3 žlice octa
  • 3 žličice ruma
  • 6 žlica ulja
  • 3 žlice gustina
  • 3 žlice oštrog brašna

Za kremu:

  • 9 žumanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 6 dl mlijeka
  • 3 vaniln šećer
  • 150 g gustina
  • 125 g maslaca
  • 1 veća konzerva ananasa

Za ukrašavanje:

  • 4 dl slatkog vrhnja

Priprema:
Kore:
1. Umutiti 3 bjelanjka sa žlicom octa u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 3 žlice šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Zatim dodati žlicu brašna, žlicu praška za pecivo i žlicu gustina, pa promiješati. Na kraju dodati 2 žlice ulja i žličicu ruma, te promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup veličine 26 cm obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 oC 10 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita.

Krema:
1. Ananas izvaditi iz konzerve i procijediti, a sok sačuvati.
2. Umutiti žumanjke sa šećerom i vaniln šećerom, dodati sok od ananasa i gustin, pa dobro izmiješati.
3. Mlijeko kuhati dok ne prokuha, a zatim uliti u njega smjesu od žumanjaka i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšali maslac i izmiksati. Na kraju dodati kockice ananasa i promiješati.

Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom i naslagati jedan na drugi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i premazati preko torte.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept