


Sastojci:
Za biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica šećera
- 3 žličice praška za pecivo
- 3 žlice octa
- 3 žličice ruma
- 6 žlica ulja
- 3 žlice gustina
- 3 žlice oštrog brašna
Za kremu:
- 9 žumanjaka
- 5 žlica šećera
- 6 dl mlijeka
- 3 vaniln šećer
- 150 g gustina
- 125 g maslaca
- 1 veća konzerva ananasa
Za ukrašavanje:
- 4 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Kore:
1. Umutiti 3 bjelanjka sa žlicom octa u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 3 žlice šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Zatim dodati žlicu brašna, žlicu praška za pecivo i žlicu gustina, pa promiješati. Na kraju dodati 2 žlice ulja i žličicu ruma, te promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup veličine 26 cm obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 160 oC 10 min. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dva biskvita.
Krema:
1. Ananas izvaditi iz konzerve i procijediti, a sok sačuvati.
2. Umutiti žumanjke sa šećerom i vaniln šećerom, dodati sok od ananasa i gustin, pa dobro izmiješati.
3. Mlijeko kuhati dok ne prokuha, a zatim uliti u njega smjesu od žumanjaka i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšali maslac i izmiksati. Na kraju dodati kockice ananasa i promiješati.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati kremom i naslagati jedan na drugi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i premazati preko torte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



