


Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 g maslaca
- 1 vrećica želatine
- 1 kg marelica
- 5 dl jogurta
- 150 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 1 limun
- 4 dl slatkog vrhnja
- 0,5 dl soka od marelica
- 2 vrećice krem šlaga od vanilije
Priprema:
1. U krpu ili vrećicu staviti 200 g piškota, te ih razlomiti valjkom. Maslac koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi pomiješati s usitnjenim piškotama i 50 g šećera, pa dobro izmiješati. Pripremljenu smjesu staviti u okrugao kalup za tortu, poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Želatinu pripremiti prema uputama s vrećice, a slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag. Marelice očistiti od koštica, te polovinu izmiksati u blenderu, a drugu polovinu narezati na kocke. Ostatak piškota sitno nasjeckati i namočiti sokom od marelica.
3. Pripremljenu želatinu pomiješati s izmiksanim marelicama, jogurtom, 100 g šećera i vanilin šećerom.
4. U pripremljenu kremu dodati narezane marelice, šlag od slatkog vrhnja i natopljene piškote, pa polako promiješati.
5. Stegnutu podlogu od piškota izvaditi iz hladnjaka, te na nju nanijeti pripremljenu kremu i vratiti u hladnjak. Ohlađenu i stegnutu tortu izvaditi iz kalupa.
6. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s pakiranja, premazati ga preko torte i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



