Wow! Hrvatski brendovi kreirali su torbu od piva

Morate je vidjeti!

by | 18 svibnja, 2024

Raw BagTM i Sabant, zagrebački brendovi koji obožavaju inovaciju i dizajn, izbacili su limitiranu kolekciju torba Raw Bag x Beer skinTM izrađenih od plant-based kože od – piva! Svoju eklektičnu estetiku Raw BagTM je udružio s inovacijom Sabanta, čija je Beer skinTM koža biljnog podrijetla kreirana od ostataka iz pivske industrije.

Zagrebački Raw Bag by Mirjam Krajina (@raw__bag) hrvatskim je i regionalnim ljubiteljima mode već nadaleko poznat. Mirjamina estetika “grešaka” i izgužvanosti te ljubav prema prirodnoj obradi kože, bez kemikalija i premaza, krivci su za unikatne torbe koje su u potpunosti ručno rađene. Jedinstveni dizajn i kvaliteta brenda Raw Bag prepoznati su diljem Europe pa se tako Mirjamine torbe mogu kupiti u concept buticima u Parizu, Amsterdamu, Veroni, Firenci, Milanu, Berlinu…

torba od plant-based kože

I dok su njezine dosadašnje kolekcije bile kreirane od prirodne kože, u ovoj je limitiranoj kolekciji torba korišten Beer skinTM – koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka iz pivske industrije, materijala zagrebačkog brenda Sabant (@sabant.skins), što uopće ne čudi. Naime, načela održivosti i minimal wastea iznimno su bitni za Raw Bag pa je suradnja s hrvatskim Sabantom, proizvođačem plantbased kože iz ostataka alkoholne industrije, bio savršen spoj vizija dvaju brendova.

torba od plant-based kože

Korišten Beer skinTM visokokvalitetna je koža biljnog podrijetla napravljena od ostataka ječma koji se koristio pri proizvodnji piva u Hrvatskoj, a sâm se materijal dovršava i oblikuje u majstorskoj talijanskoj kožarskoj tvornici. Mladi hrvatski brend Sabant, čiji su vlasnici Tamara Vučetić i Andrej Marić, bavi se proizvodnjom i prodajom kože biljnog podrijetla koja se izrađuje od otpadaka iz alkoholne industrije, a Beer skinTM njihov je prvolansirani materijal čija će inovativnost uskoro biti potvrđena i patentom. Zagrebački brend Sabant nudi vrhunske tekstilne materijale biljnog podrijetla na globalnom tržištu, čija je proizvodnja održiva, a sirovina od koje nastaje jedinstveni materijal lokalno je nabavljena.

torba od plant-based kože

Izgledom poput prirodne koža, a sastavljen od ostataka piva, inovativni materijal brenda Sabant savršeno se uklopio u limitiranu kolekciju torbi Raw Bag x Beer skinTM. Naime, kako Mirjam u svom radu obožava inovativnost, drukčiji pristup i istraživanje materijala, odabir Beer skinaTM bio je match made in heaven. Sabant i Raw Bag dijele viziju kako je izazivanje statusa quo i probijanje granica očekivanog i ustaljenog nezaobilazan put prema inovaciji koji za posljedicu ima nastajanje potpuno drukčijih i posebnih proizvoda, što je u današnjem vremenu prezasićenosti i hiperprodukcije uistinu bitno.

“Kupci žele proizvode koji su inovativni, gdje je uložen trud u nastajanje, čija je proizvodnja održiva, a sama izvedba ekscentrična i drukčija”, zaključuje Mirjam, dodavši kako je ova kolekcija početak dugoročne suradnje brendova Raw BagTM i Sabant.

torba od plant-based kože

Ova iznimno limitirana kolekcija torba Raw Bag x Beer skinTM namijenjena je svima koji vole inovativan dizajn, kao i publici koja preferira visokokvalitetnu kožu biljnog podrijetla. I onima koji na partyju žele reći: ova je torba izrađena od piva! Cijena na upit.

Više o suradnji, limitiranoj kolekciji, kao i o brendovima možete saznati na: @sabant.skins i https://sabant.com/ @raw__bag

 

Foto: Lara Buljubašić i @got.linopoliss/Iva Gotlin