Točkasta biljka čijoj je ljepoti teško odoljeti!

Polka Dot Begonia biljka je koju Instagram voli, saznajte kako je održavati

by | 26 kolovoza, 2021
polka dot begonia, točkasta begonija, biljka

Točkice su i dalje popularne, kako u modnom svijetu tako i u drugim stvarčicama. Jedna od tih stvarčica svakako su i biljke. Ako možda i niste ljubitelj biljaka i cvijeća, ili jednostavno smatrate da vam ništa ne uspijeva kad je u pitanju održavanje, vjerujte, sve zapravo dođe s godinama. Tada se nekako i samo od sebe dogodi da ih zavolite, da se brinete o njima i da jedva čekate nabaviti novu biljku za koju već imate osigurano mjesto u svome domu ili dvorištu.

Biljka Polka Dot Begoniapokosila” je društvene mreže, posebice Instagram, na početku ove godine. Međutim, još uvijek je popularna pa smo odlučili istražiti zašto!

Na profilu #dnevnadozabiljaka koji svakodnevno objavljuje predivne fotografije i daje savjete u vezi biljaka za nju kažu: “Begonia maculata ‘Variegata’ (Begonia ‘Wightii’ ili Polka Dot Begonia) spada u veliki biljni rod begonijevki s više od 1.800 vrsta biljaka, a postoji i više od 10.000 kultiviranih sorti. Dugi, tamnozeleni listovi oblika šišmiševih krila prekriveni su srebrnim točkama raznih veličina, a poleđina listova je tamno crvene boje. Cvjeta u proljeće, ljeto i jesen kada izbacuje bijelo cvijeće. Polka Dot Begonia spada u tip begonijevki koje rastu uspravno, a potječu iz Brazila. Voli puno blage sunčeve svjetlosti, umjereno i redovito zalijevanje te dobru drenažu. Zemlja se treba lagano osušiti između zalijevanja kako ne bi došlo do truljenja biljke.”

Najljepše cvjetove ova biljka ima od kasne jeseni do proljeća, kad će vam pružiti bijele i bogate cvjetove, a tada joj pružite i najveću pažnju da biste ih očuvali. Biljka je toliko prekrasna da će podići svaki interijer u vašem domu, kamo god je odlučili staviti, a dodatan štih dat će ukrasne posude i tegle. Točkasta begonija svakodnevno će vas oduševljavati i svojim bojama – s gornje strane su tamnozelene boje, a s donje strane crvena. Kad se sve to stopi s bijelim cvjetovima, teško je odoljeti točkastoj begoniji!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Đardin (@djardin.hr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Clorofila (@clorofila.pr)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anthony (@anthonysgreenspace)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mijn_stekkie_033

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KRMC (@myindoorplantjournal)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Bloom (@lucy__bloom)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jackie (@her.ripe.begonias)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ana | plant mom (@plantwithana)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Natália Lucena (@natilucena)

Izvor i foto: Instagram (naslovna: mindy_mae)