Tjestenina s ukusnim umakom

by | 19 kolovoza, 2014

tjestenina

Sastojci:

  • 400 g tjestenine u obliku pužića
  • 4 dl neutralnog vrhnja
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 400 g pilećeg bijelog mesa
  • 30 g maslaca
  • 1 žlica nasjeckanog peršuna
  • 100 g pljesnivog sira
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti je i poprskarti s malo ulja kako se ne bi lijepila.
2. Pileće bijelo meso i crvenu papriku narezati na kockice, luk što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popirjati luk kako bi porumenio, a zatim dodati piletinu i papriku, te kratko popirjati. Pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralno vrhnje i kuhati na umjerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuhanja dodati pljesnivi sir, začiniti po želji i kuhati dok se sir ne otopi.
6. Kuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom i posipati peršinom.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept