Tjestenina s piletinom

by | 18 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 250 g tjestenine po želji
  • 200 g piletine
  • 300 g šampinjona
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 paprika
  • 1 žumanjak
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 3 dl soka od rajčie
  • 3 dl pileće juhe
  • krušnih mrvica po potrebi
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina, sol

Priprema:

1. Tjesteninu napola skuhati u slanoj vodi a zatim je procijediti.
2. Piletinu samljeti pa pomiješati sa žumanjkom i začinima po želji. Dodati mrvice po potrebi kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Od pripremljene smjese raditi male kuglice i kratko ih popržiti na vrućem ulju da porumene.
4. Luk i papriku očistiti i narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, zatim dodati papriku te i nju kratko popržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, pileću juhu i parmezan.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kuglice piletine, tjesteninu, pirjano povrće i začine po želji i polako promiješati. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju prebaciti objedinjene sastojke i preliti ih smjesom od rajčica. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok tjestenina ne omekša. Po potrebi tijekom pečenja dolijevati malo vode.

Izvor: Dobra hrana