


Sastojci:
- 250 g tjestenine po želji
- 200 g piletine
- 300 g šampinjona
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 paprika
- 1 žumanjak
- 0,5 dl bijelog vina
- 3 dl soka od rajčie
- 3 dl pileće juhe
- krušnih mrvica po potrebi
- 40 g parmezana
- mješavina začina, sol
Priprema:
1. Tjesteninu napola skuhati u slanoj vodi a zatim je procijediti.
2. Piletinu samljeti pa pomiješati sa žumanjkom i začinima po želji. Dodati mrvice po potrebi kako bi se dobila ujednačena smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Od pripremljene smjese raditi male kuglice i kratko ih popržiti na vrućem ulju da porumene.
4. Luk i papriku očistiti i narezati na kockice, šampinjone na listove a češnjak što sitnije nasjeckati.
5. Na masnoći od mesa popržiti luk i češnjak, zatim dodati papriku te i nju kratko popržiti. Potom dodati šampinjone i nastaviti s pirjanjem dok svi sastojci ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
6. Posebno pomiješati sok od rajčica, bijelo vino, pileću juhu i parmezan.
7. U odgovarajućoj posudi pomiješati kuglice piletine, tjesteninu, pirjano povrće i začine po želji i polako promiješati. Vatrostalnu posudu nauljiti, u nju prebaciti objedinjene sastojke i preliti ih smjesom od rajčica. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok tjestenina ne omekša. Po potrebi tijekom pečenja dolijevati malo vode.
Izvor: Dobra hrana



