Tiramisu mousse

by | 4 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 16 piškota
  • 2,5 dl mlijeka
  • 1/2 žličice Nescafea
  • 2 žumanjka
  • 150 g mascarpone sira
  • 4 žlice čokoladnog likera
  • 120 g šećera u prahu
  • 50 g čokolade u prahu
  • ribana korica od 1/2 limuna
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 šlag fiks
  • 3 banane

Priprema:

1. Žumanjke pomiješati sa šećerom u prahu i kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kremasta smjesa.
2. Slatko vrhnje umutiti sa šlag fiksom.
3. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati mascarpone sir i šlag od slatkog vrhnja pa promiješati i podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati ribanu koricu limuna, a u drugi čokoladu u prahu i čokoladni liker.
4. Umutiti mlijeko i Nescafe.
5. Pripremiti četiri šire staklene čaše. Piškote natopiti pripremljenom smjesom od mlijeka te po dvije staviti u svaku čašu. Preliti ih s malo kreme od limuna i prekriti kolutovima banana. Zatim nanijeti red piškota, preliti kremom od čokolade i poslagati kolutove banana. Odozgo nanijeti malo preostale kreme i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana