


Sastojci:
- 350 g piškota
- 5 žumanjaka
- 160 g šećera u prahu
- 4 dl slatkog vrhnja
- 500 g mascarpone sira
- 1 žlica ruma
- 10 g želatine
- 2 dl mlijeka
- 1 dl domaće crne kave
- 100 g bijele čokolade
- 1 žličica Nescafea
Za dekoraciju:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 50 g čokolade u prahu
Priprema:
1. Pomiješati žumanjke, šećer u prahu i Nescafe pa kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. Pomiješati ohlađenu smjesu od žumanjaka, šlag od slatkog vrhnja, mascarpone sir, želatinu, ribanu bijelu čokoladu i polako promiješati.
4. Posebno umutiti mlijeko, crnu kavu i malo ruma.
5. Pripremiti odgovarajuću dublju tepsiju. Piškote umakati u bijelu kavu s rumom i slagati u tepsiju tako da između svake piškote ostane praznina veličine jedne piškote. Preko piškota preliti pripremljenu kremu i poravnati, a zatim odozgo poslagati natopljene piškote tako da ne budu simetrično postavljene u odnosu na donji red.
6. Preko piškota premazati šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti čokoladom u prahu.
Izvor: Dobra hrana



