Theta healing tehnika donosi sreću i samoostvarenje. Sve o njoj otkrila nam je Indira Juratek

by | 8 rujna, 2022

Razmišljate li ikada da vam treba nešto što će i vas i vaš život promijeniti nabolje? Nešto što će promijeniti vaša razmišljanja, um i uvesti vas u vjerovanja koja su zaista podržavajuća i koja vas uvode u polja beskonačnih mogućnosti? Theta Healing tehnika se zasniva na vjerovanjima koje nosite u svom umu i pomaže vam da stvorite nove sebe. Zar nije prekrasno kada ste slobodni, nesputani, neograničavajući?

Upravo o svemu tome popričali smo s Indirom Juratek, osnivačicom i glavnom urednicom portala Budi Dobro, theta healing terapeutkinjom i kristaloterapeutkinjom, vlasnicom brenda afirmacijskih majica Budi Dobro i Zoe SoulMade nakita te life kolumnisticom. Ona je pravi primjer toga da učenjem, stvaranjem i doprinosom životu čini promjenu koju i svakodnevno živi. A to je ono najbitnije – unutarnji mir, sreća i ljubav.

Pročitajte: Upoznajte pet divnih žena ustrajnih u svom naumu da kreiraju bolji svijet

Što je Theta Healing?

Theta Healing ili Theta iscjeljivanje je tehnika koja stvara fizičko, mentalno i duhovno iscjeljivanje. Prvenstveno se zasniva na radu na vjerovanjima koja nosimo u našem podsvjesnom umu, a za nas su ograničavajuća ili sputavajuća. Naziv dolazi od theta moždanih valova u kojima se nalazi terapeut dok radi s klijentom. Pomoću ove tehnike detektiraju se vjerovanja i obrasci poput općenitih “Ja ne vrijedim”, “Život je borba”, “Drugima je lakše” itd., do vrlo individualnih i specifičnih. Ti se obrasci mijenjaju u vjerovanja koja su podržavajuća za nas, naše mišljenje i stavove o nama samima i za cjelokupnu sliku života.

Kome je točno namijenjen i zašto bi ga trebalo prakticirati?

Ova tehnika namijenjena je svima koji žele napraviti promjene u svom životu prema boljem. Theta Healing je tehnika koja radi na dubokim, podsvjesnim nivoima i promjene su korjenite. Theta Healing ne možete poput meditacije sami prakticirati ako prije toga niste završili tečaj/eve i ovladali tehnikom, ali uvijek možete ići kod Theta Healing terapueta poput mene na individualne tretmane i zajedno stvarati nove sebe, slobodne od sputavajućih vjerovanja, programa ili obrazaca koji se stalno ponavljaju kroz život.

Indira Juratek

Indira Juratek

Kako funkcionira Theta Healing?

Theta moždani valovi otvaraju našu svijest i dovode nas u polje beskonačnih mogućnosti i bezuvjetne ljubavi. Iscjelitelji koji koriste Theta Healing tehniku podučeni su detektirati i promijeniti nepodržavajuće programe i vjerovanja u podsvjesnom umu. Ti sustavi vjerovanja protežu se u prošlost, sadašnjost i budućnost. Nakon što se detektiraju programi terapeut s klijentom dolazi do mjesta gdje je nastalo to vjerovanje, a to mjesto nazivamo trauma. Važno je napomenuti da je trauma svaki događaj koji nas je oblikovao! Ponekad je to zanemarivanje, zlostavljanje, napuštanje, a često je to nešto što nam je uskraćeno, nešto što su svi drugi imali, a mi ne, neka “sitnica” iz djetinjstva koja nam je tada bilo nešto veliko. Sve što nas je na neki način obilježilo i ostavilo ožiljak treba i zaslužuje iscjeljenje, jer dok se to mjesto ne iscijeli mi ćemo uvijek nanovo reagirati iz te povrede bez obzira imali 20, 30 ili 40 godina. Kada se dođe do mjesta nastanka programa slijedi proces iscjeljivanja. Događaj ne nestaje, ali nestaje naša energetska vezanost za njega čime dobivamo slobodu.

Kako si ti počela svoju priču s Theta Healingom, kako je tekao tvoj put?

Theta Healing sam otkrila nakon nekoliko godina patnje s bolovima u kralježnici nakon jedne prometne nesreće gdje sam dobila ozbiljnu ozljedu. Medicina je učinila vrlo malo i izgledalo je da mi nema pomoći. Čula sam u jednom razgovoru za ovu tehniku i za svog, kako će vrijeme ubrzo pokazati učitelja Theta Healinga, i odlučila probati. Nakon četiri sata tretmana izašla sam van bez bolova u kralježnici, bez trnaca u nogama, bez osjećaja da ne znam kako hodam… Zaljubila sam se u tu tehniku i morala sam i ja krenuti tim putem.

Kome preporučuješ Theta Healing i što mogu očekivati osobe koje probaju ovu metodu?

Theta Healing preporučujem svima koji žele istinske i korjenite promjene, ali su spremni izaći iz uloge žrtve i preuzeti odgovornost za svoj život. Ponekad se to čini jako teško i lakše je biti u onome “zašto uvijek meni”, ali naše misli su one koje kreiraju naš život. Misli uvijek možemo promijeniti. Vjerovanja uvijek možemo promijeniti. Pa zašto ih ne bismo promijenili u ona koja podržavaju život u nama, radost, sreću, kreaciju, samoostvarenje? Theta Healing nije za one koji misle da mogu doći na jedan tretman i da će sve što ih tišti u životu nestati nakon ta tri sata. Mi smo vrlo kompleksna bića koja su sazdana od beskraja emocija, vjerovanja, želja, strahova… To klupko može se razmrsiti, ali potrebna je ustrajnost i želja za promjenom. Ono što napravimo na jednom tretmanu odmah se mijenja i vrlo brzo vidimo promjenu u našem životu. Kada puno radimo s ovom tehnikom ojačani smo i za one dane i trenutke kada život donese nevolju, jer nemojmo se zavaravati – kolektivno nismo na razini svijesti u kojoj nema polariteta između svjetla i tame – a možda nikada niti nećemo moći izbjeći i one down životne faze. Ono u čemu ja vidim vrijednost je da s radom na svojim vjerovanjima i osjećajima mi i u ovakvim trenutcima možemo biti dobro i iznaći snage za podići glavu i stvarati iznova – s novom nadom.

Indira Juratek

 

Indira Juratek

Opiši nam malo kako ti živiš svoj san?

Ja svoj san još uvijek sanjam, ali polako to postaje budno sanjanje. Preselili smo se iz grada na selo, stvorili smo mjesto dobrih vibracija – Holistički centar Budi Dobro, sadimo svoj vrt, pomažem ljudima, pišem, stvaram, radujem se, mijenjam se i mijenjam sve oko sebe u skladu sa svojim svijetlim putem.

A što poručuješ svima koji žele živjeti svoje snove, kako ih slijediti, živjeti mirnije, svjesnije?

Sve je moguće. Bitno je znati tko smo, koje su naše želje i potrebe. Pri tome ne mislim na ego želje koje nas ostavljaju praznima i traže još i još jednom kad se zadovolje, već ona htijenja naše duše koja čezne za ispunjenjem i svrhom. Generalno mislim da trebamo usporiti i tražiti tišinu kako bismo čuli svoju istinu. Onda je lako krenuti prema njoj i budno sanjati svoj san.

Što tebe pokreće, što je tvoja najveća snaga?

Pokreće me ljubav prema životu. Moji klinci. Želja da učenjem, stvaranjem, doprinošenjem ovom tkanju zvanom život činim promjenu – od onih stvari koje svakodnevno radim za svoju obitelj, preko individualnih tretmana na kojima radimo fenomenalne promjene do šire slike koju sa svojim suradnicima dajem preko svog portala Budi Dobro.

Krajem rujna održava se retreat SAD SI DOBRO. Ispričaj nam ponešto o njemu.

Retreat SAD SI DOBRO je prvi Budi Dobro retreat i jako sam ponosna na njega te se neizmjerno veselim ovom danu. Godinama sanjam o tome da čitateljima portala možemo uživo ponuditi ono o čemu pišemo i napokon je izgradnjom Holističkog centra Budi Dobro došao i taj dan.

SAD SI DOBRO je magični spoj raznih tehnika, znanja, vještina, rasta i razmjene koje vodi u stanje dobra. U trenu kad se ljeto predaje jeseni, na moćnoj energiji jesenskog ekvinocija, mi ćemo 24. rujna 2022. na čarobnim brdima pitoreskne Marije Gorice sa svima koji nam se žele pridružiti pronaći svoje dobro i bolje.

Kroz ovo putovanje uz mene će sve koji nam se pridruže kroz proces susreta sa sobom i sađenja novog sjemena za neke nove nas voditi i Sanija Hasanić te Nataša Rajčević. U sklopu retreata Sanija će s polaznicima raditi energetsko čišćenje i iscjeljenje, vizualizaciju, praštanja i uzemljavanja, a za osobni gušt, i jer je to uvijek divno svima dobiti, svakome će otvoriti i istumačiti jednu tarot kartu. Na kreativnim kulinarskim valovima Nataša će sudionike naučiti kako pripremiti najfinija biljna i veganska jela, a glavne namirnice će biti baš one koje ćemo ubrati u mom permakulturnom vrtu. Što ćemo sve jesti toga dana za sada će ostati slatka tajna, ali možemo obećati da će se ovaj dan susreta sa sobom pamtiti i po ukusnim, bogatim i očaravajućim jelima.

Ja ću kao theta healing terapeutkinja, reiki majstorica, zaljubljenica u kristale i praktikantica raznih tehnika koje nas vode na mjesto gdje sve je dobro, uvesti sudionike u ovaj divan dan kroz meditaciju, pomoći ću svakome da upozna svoje drvo u obližnjoj šumi, uz mene će se postavljati osobna namjera za cijeli dan retreat, družit ćemo se s kristalima… Svi sudionici će otići lakši za mnogo tereta, a puniji za ljubav, svjetlo, energiju, mir, harmoniju i s punom vrećom darova.

Retreat

Foto: Tanja Kanazir