Tekstovi ovih poznatih pjesama opisuju tugu nakon spontanog pobačaja

by | 23 kolovoza, 2020

Kad razmišljamo o Pink i Beyoncé te o njihovoj glazbi, u glavi nam se uvijek stvore slike jakih žena. Ranjivost zasigurno nije prva stvar koja nam padne na pamet. No baš kao i svi mi, i poznate osobe, čije nas pjesme redovito tjeraju na “rast”, imaju teške životne periode koje pretoče u riječi i glazbu.

Ono što Pink i Beyoncé imaju zajedničko kad je u pitanju ranjivost u pjesmama je tema spontanog pobačaja. No one nisu jedine glazbenice koje su pisale i pjevale o tome. Na listi glazbenika koji su pjevali o spontanom pobačaju pridružili su im se Jay-Z te Ed Sheeran. U nastavku vam donosimo popis pjesama navedenih autora i stihove koji jasno govore o tom tragičnom događaju.

Pink, Happy

Ne postoji pjesma u kojoj je Pink bila ranjivija nego što je to u pjesmi Happy. Pink je javno obznanila kako je sa 17 godina imala spontani pobačaj. Iako vrlo mlada, odlučila je roditi, no život je imao druge planove za nju. U pjesmi Happy opisala je svoje osjećaje u vezi toga. “Since I was 17, I’ve always hated my body, and it feels like my body’s hated me.”

Jay-Z, Glory

Jay-Z je 2012. godine napisao pjesmu Glory kako bi proslavio rođenje svoje i Beyoncéine kćeri Blue Ivy. No u pjesmi se također dotaknuo spontanog pobačaja i težine koju im je donio. “Last time the miscarriage was so tragic. We was afraid you’d disappear. But nah, baby, you magic.”

https://www.youtube.com/watch?v=vyoNdZxy5VE&feature=emb_title

Beyoncé, Heartbeat

Beyoncé je u svom dokumentarcu 2013. godine pričala o spontanom pobačaju i pjesmi koju je napisala nakon istog. Izjavila je kako se zatvorila u studio i napisala najtužniju pjesmu u svojoj karijeri. Pjesma Heartbeat, kako sama kaže, za nju je bila najbolja moguća terapija. “I guess love just wasn’t enough for us to survive. You took the life right out of me. I’m so unlucky I can’t breathe. You took the life right out of me. I’m longing for your heartbeat”.

Ed Sheeran, Small Bump

Pjesmu Small Bump, čiji tekst govori o spontanom pobačaju, Ed Sheeran napisao je za prijatelje koji su se suočili s tim strašnim događajem. Izjavio je kako se stavio u poziciju roditelja i pisao iz te perspektive jer je jako blizak s tim ljudima. To je za njega jednostavno bio jedini pravi način da tu pjesmu napiše i otpjeva. “’Cause you were just a small bump unborn for four months, then torn from life,” he sings. “Maybe you were needed up there, but we’re still unaware as why”.

Foto: Rafael Barros/Pexels