Tanja Luketić stoji iza hrvatskog brenda hit traka za grudi koje žene obožavaju

Prva je u svijetu predstavila trake za grudi prema veličini košarice grudnjaka

by | 5 lipnja, 2023
trake za grudi

Sigurni smo da ste dosad čuli za trake za grudi, no znate li da postoji i hrvatski brend ovih popularnih “pomagača”?

Trake koje u potpunosti zamjenjuju grudnjake lansirao je na tržište hrvatski brend hawe. Mala hrvatska poduzetnica i majka troje djece Tanja Luketić otkriva nam kad i na koji se način javila ideja o njezinim proizvodima, zašto svaka žena treba imati nešto iz njezinog asortimana, kao i pregršt korisnih savjeta koji će vam pomoći prilikom uporabe njezinih proizvoda.

hawe – hrvatski brend traka za grudi

“Svi smo se našli u situacijama kad smo imali odličnu odjevnu kombinaciju za neki važan događaj, ali uvijek je bio problem grudnjak, njegova neudobnost i vidljivost naramenica. Nakon godina potrage za nekim odgovarajućim i učinkovitim rješenjem, naišla sam na proizvod koji nije bio dostupan na našem tržištu, a bio je sve što je tržište tražilo – trake za grudi. Odlučila sam napraviti kompletan i puno kvalitetniji asortiman traka za grudi te ih dostaviti našim ženama na tržište tako da im uvijek budu dostupne”, otkriva nam Tanja Luketić te dodaje da je hawe prvi brend u svijetu koji je imao trake prema veličini košarice grudnjaka. Tako su se našle trake od 5 cm i 7,5 cm širine koje su idealne za grudi do C košarice, dok trake 10 cm širine odgovaraju i do veličine G košarice grudnjaka. “Bila sam jako sretna i uzbuđena što mogu i ženama koje imaju veće grudi dostaviti jedan takav proizvod. Složila sam prva najveći i najkompletniji asortiman traka za grudi u svijetu”, objašnjava.

Ime brenda često se zamjenjuje engleskom riječju have, izgovor “hæv” (imati), no ime potječe od riječi hawe, izgovor “have”, službenog jezika Južnoafričke Republike, afrikaansa, a znači “luka”. “Hawe i jest brend, sigurna luka, na koji se žene mogu osloniti s povjerenjem”, dodaje Tanja.

Najvažnije o hawe trakama za grudi

 • Uspješno zamjenjuju grudnjake i odgovaraju svima bez obzira na veličinu grudi.
 • U ponudi su u tri veličine: 5 cm (A košarice), 7,5 cm (B i C košarice) i 10 cm (D i veće košarice).
 • Dolaze u nekoliko boja: boja kože, crna, bijela, baby pink i new tan. Stoga se mogu uskladiti s odjevnom kombinacijom.
 • U svakoj roli trake, bilo kojoj od navedenih dimenzija, ima 5 metara trake za grudi.
 • Trake se ne odljepljuju i izuzetno su otporne na znoj.
 • Vodootporne su, što znači da ih možete nositi i ispod kupaćih kostima!
 • Napravljene su od 95 % pamuka i 5 % spandexa. Zahvaljujući pamuku, koža diše, a spandex, koji je hipoalergen, ne izaziva iritacije. Ljepilo je akrilno, a ne alergeno.
 • Rastezljivost materijala je i do 170 %, što znači da se prilagođava obliku vašeg tijela i moguće ih je koristiti najmanje 10 x!
 • Postoji više načina lijepljenja traka. Način lijepljenja ovisi o željenoj odjevnoj kombinacije. Vi birate!
 • Na poleđini svake trake nacrtani su kvadratići koji vam pomažu da što preciznije odrežete dužinu koja vam je potrebna.
 • Osim traka, hawe nudi i zaštite za bradavice, navlake za grudi, dvostrane ljepljive trakice, push up umetke, spužvaste ili silikonske višekratne zaštite…
 • Hawe proizvodi dostupni su u dm prodavaonicama diljem Hrvatske.

trake za grudi

Kako se koriste hawe trake za grudi?

Vrlo jednostavno! U samo tri koraka: izmjeriti, izrezati, zalijepiti! Prije nanošenja koža mora biti suha, bez nanesenih krema ili losiona za tijelo.

1. NAČIN LIJEPLJENJA TRAKE – lijepljenje u X

trake za grudi

Za ovaj tip lijepljenja potrebne su vam dvije jednako izrezane trake. Izmjerite ih, ali imajte u vidu da su trake izuzetno rastezljive. Nije važno ako izrežete i više, uvijek možete odrezati taj višak. Na poleđini trake nalaze se kvadratići koji će vam olakšati mjerenje. Odredite koliko je kvadratića potrebno izrezati. Kada to učinite, započnite lijepljenje trake od pazuha ka unutrašnjoj strani tijela. Drugi kraj trake treba biti zalijepljen ispod druge dojke. Ponovite postupak i drugom trakom. Prilikom skidanja, traku odljepljujete odozdo prema gore praćenjem uputa za skidanje traka.

2. NAČIN LIJEPLJENJA TRAKE – vodoravno lijepljenje

trake za grudi

Za ovaj tip lijepljenja potrebna vam je samo jedna traka. Ako imate veće grudi ili osjećate da vam jedna ipak nije dovoljna, iskoristite više traka. Ovo je ujedno i najjednostavniji tip lijepljenja. Izmjerite dužinu trake koja vam je potrebna, a potom je izrežite. Podignite grudi i oblikujte ih trakom onoliko koliko vam odgovara, ne dodirujući prstima ljepljivu stranu trake. Zalijepite traku od jednog pazuha ka drugom, u visini koju određuje dekolte vaše majice ili haljine.

3. NAČIN LIJEPLJENJA TRAKE – uspravno lijepljenje

trake za grudi

Ovaj tip lijepljenja traka koristimo kod odabira sako-haljine, sakoa ili majice i haljina dubokog dekoltea. Na očišćeno i suho tijelo zalijepite trake željene dužine. Slobodnom rukom pridržite dojku. Odaberite željeni položaj grudi. Drugom rukom lijepite traku odozdo prema gore (od donjeg dijela dojke ka ramenu). Ponovite postupak drugom trakom.

Kako skinuti hawe trake za grudi?

Lagano započnite skidati traku.

Nemojte je trgati, niti naglo povlačiti.

Natopite traku uljem. Pričekajte da ljepilo popusti. Dodajte ulja po potrebi.

Nakon uklanjanja trake, namažite grudi umirujućim sredstvom poput aloje.

trake za grudi

Hawe trake dostupne su u dm prodavaonicama diljem Hrvatske. Možete ih kupiti i putem službenog webshopa ili aplikacije. Cjelokupan asortiman možete pronaći na webshopu www.musthawe.com.

Foto: PR