


Sastojci:
Za biskvit:
- 12 bjelanjaka
- 240 g šećera
- 200 g prženih mljevenih lješnjaka
- 2 žlice oštrog brašna
- 1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
- 12 žumanjaka
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 3 žlice brašna
- 150 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g bijele čokolade
- 200 g crne čokolade
- 50 g pečenih mljevenih lješnjaka
Za glazuru:
- 100 g bijele čokolade
- 50 g crne čokolade
- 50 g margarina
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti 6 bjelanjaka u čvrst snijeg, a zatim postepeno uz neprestano mućenje dodavati 120 g šećera dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 100 g mljevenih lješnjaka, žlicu brašna i 1/2 vrećice praška za pecivo te polako promiješati.
3. Četvrtastu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jedan biskvit. Pečene biskvite poprečno prerezati napola.
Krema:
1. U posudu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mlijeko s pudingom od vanilije, brašnom i žumanjcima. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu kremu dodati pjenasto umućeni margarin i umutiti mikserom.
3. Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela. U prvi dio dodati otopljenu bijelu čokoladu, u drugi dio ribanu crnu čokoladu i mljevene lješnjake, a treći dio ostaviti žut.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati kremom od bijele čokolade i preklopiti drugim biskvitom. Potom nanijeti kremu od crne čokolade i staviti treći biskvit. Na kraju premazati žutom kremom i preklopiti posljednjim biskvitom.
2. Na pari otopiti bijelu čokoladu s margarinom i preliti preko torte. Ukrasiti otopljenom crnom čokoladom.
Izvor: Dobra hrana



