Bivša “spajsica” u novom videu ukazuje na sve nijanse obiteljskog zlostavljanja i nasilja nad ženama

"Sve započinje malim stvarima."

by | 17 svibnja, 2021
mel b

Članica popularnog benda Spice Girls, Melanie Brown, snimila je glazbeni video o obiteljskom nasilju. Uradak je nazvan “Love Should Not Hurt” i iza njega stoje organizacija Women’s Aid i klasični skladatelj Fabio D’Andrea, koji potpisuje glazbu.

Četrdesetpetogodišnja Mel B i sama je žrtva obiteljskog nasilja i dugo je vremena pokušavala pobjeći od svog nasilnog supruga Stephena Belafontea, kojeg je optužila za fizičko i emocionalno zlostavljanje. Kako i sama kaže: “Sve započinje malim stvarima.”

Ona sada surađuje s dobrotvornom organizacijom Women’s Aid i time potiče druge žene na to da pokažu svoje probleme i podržava donošenje novog zakona o nasilju u obitelji koji će jasno definirati prisilnu kontrolu te emocionalno i seksualno zlostavljanje.

Povodom izlaska videa za “Women’s Aid” Mel B. je istaknula da valja prestati razbiti tišinu oko problema nasilnih veza i poduzeti nešto. – “Srce mi se slama za svaku pojedinu ženu i dijete koje pati od bilo kojeg oblika obiteljskog zlostavljanja. Prisilna kontrola u središtu je obiteljskog zlostavljanja – radi se o moći i kontroli.”

“Kao da su zlostavljači čitali isti priručnik”

Mel B. ni u jednom intevjuu nije izravno prozvala svog nasilnika po imenu, ali zaključuje: “Kao da su zlostavljači čitali isti priručnik. Prije nego što shvatite, nemate više ključ ulaznih vrata ili svoj automobil. Sve privilegije polako vam se oduzimaju. Oduzeta vam je moć i jedina osoba na koju se morate osloniti je vaš nasilnik.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Scary Spice Mel b (@officialmelb)

Podržavamo svaku inicijativu i pokret koji će pomoći u rješavanju problema obiteljskog zlostavljanja i nasilja nad ženama i djecom, a svakako je odlična stvar to što se upravo protiv toga bore i slavne osobe koje su same to proživjele.

FOTO: Theo Wargo/Staff/Getty Images Entertainment via Getty Images