Super vijest! Gotovo svi Burger King burgeri sada su dostupni i u plant-based verziji

Burger King® i The Vegetarian Butcher™ donose omiljene proizvode ljubitelja biljnih proizvoda

by | 2 svibnja, 2022

Zamijenite bilo koji Burger Kingov burger za plant-based! Sada možete zamijeniti goveđu pljeskavicu u gotovo bilo kojem BK hamburgeru biljnom, a oduševit će vas i vege verzija Long Chicken sendviča na bazi soje.

Burger s mesnom ili biljnom pljeskavicom? Odaberite kako vas volja jer od sada gotovo svi burgeri dostupni su i u plant-based verziji, s pljeskavicom biljnog podrijetla kao zamjenom za goveđi burger. 

Alternativa goveđem burgeru na bazi soje predstavljena je prvi put u sjajnom Rebel Whopperu, prvom proizvodu lanca Burger King® čija je posebnost to što umjesto mesa koristi pljeskavicu biljnog podrijetla, a pritom zadržava poznati Whopper® okus. Pljeskavice pečene na otvorenom plamenu imaju svu finoću okusa koja će zavarati i vrsne gurmane, a u Whopperu sada možete uživati i uz vegansku majonezu bez jaja – punog okusa, bez odricanja.

Uz pljeskavicu biljnog podrijetla koje sada mogu u gotovo svaki Burger King sendvič, ljubitelji veganske prehrane veselit će se i Long Chicken sendviču s biljnom alternativom piletini – Vegan Royal sendviču. Vrhunac je nova pljeskavica na biljnoj bazi s okusom piletine, panirana i ekstra hrskava. 0 % piletina, 100 % okus!

Vegan Royal izgleda baš kao klasični Long Chicken® i jednako je dobrog okusa: pljeskavica u vege verziji ima okus po piletini, ali nije. Naime, bazira se na soji i pšenici te, kao i svi proizvodi, ne sadrži nikakve aditive, konzervanse ili pojačivače okusa. Vegan Royal poslužuje se u pšeničnom pecivu posutom sezamom, premazanom veganskom majonezom koja ne sadrži jaja i hrskavom svježe rezanom iceberg salatom. 

Vege alternativu goveđoj pljeskavici moći će probati i klinci jer u ponudu stiže i mala biljna pljeskavica za burgere i u junior formatu, King Jr obrok za najmlađe.

Burger King se za izradu nove bezmesne pljeskavice oslanja na okus i kvalitetu The Vegetarian ButcheraTM, tvrtke proizvođača s kojim surađuje na razvoju i proizvodnji asortimana biljnog podrijetla koji predstavljaju okusom neprepoznatljivu alternativu mesu.

Ove sjajne veganske proizvode Burger King Hrvatska će, po uzoru na druga tržišta, licencirati kod renomirane organizacije ProVeg V-Label certifikatom. V-Label je međunarodno zaštićeni zaštitni znak za označavanje vegetarijanske i veganske hrane te služi kao važna pomoć pri donošenju odluka krajnjim potrošačima.

Sve više i više ljudi želi dati doprinos održivosti i stoga smanjuju potrošnju mesa, hraneći se fleksitarijanskom, vegetarijanskom ili veganskom prehranom. Razvojem asortimana biljnog podrijetla, Burger King želi dati doprinos edukaciji o mesnim alternativama, ali i nadahnuti ljubitelje mesa okusom biljnih proizvoda te podržati ljude koji žele biti svjesniji o konzumaciji mesa.  

Ponuda je dostupna u svim Burger King restoranima i putem Wolta!

 

**Veganske alternative peradi temelje se na soji i pšenici. Alternative za vegansku govedinu temelje se na soji i pšenici i mogu doći u dodir s govedinom kod pečenja na roštilju.

Tekst: PROMO

Foto: PR