


Sastojci:
- 500 g glatkog brašna tipa-400
- 1 kockica svježeg kvasca
- 3 žlice šećera
- 2 dl mlijeka
- 250 g maslaca
- 3 žlice badema
- 200 g višanja
- 100 g grožđica
- 150 g sušenih marelica
- 4 žlice šećera u prahu
- 1/2 žličice soli
- 3 žlice ulja
Priprema:
1. U dubljoj posudi pomiješati kvasac, mlijeko, žličicu šećera i žlicu brašna, te poklopiti krpom i ostaviti na toplome da odstoji 15 minuta dok kvasac ne nadođe.
2. U kvasac dodati ostatak šećera, malo soli i 200 g maslaca, te sve dobro pomiješati pa postepeno dodavati brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od ruku.
3. Zamiješeno tijesto ostaviti da odstoji 40 minuta.
4. Posebno pomiješati sjeckane bademe, marelice, grožđice, šećer u prahu i višnje.
5. Nadošlo tijesto razvući na debljinu od jednog centimetra te ga premazati pripremljenim nadjevom i zarolati. Ostatak badema i višanja utisnuti po rolanoj štrudli. Pripremljenu štrudlu ostaviti još 30 minuta da nadođe.
6. Pleh za pečenje nauljiti, posipati brašnom, te staviti štrudlu i peći je u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 200 °C. Pečenu štrudlu preliti ostatkom otopljenog maslaca.
Izvor: Dobra hrana



