Stručnjaci kažu da je ova zabavna i jednostavna aktivnost savršena za mršavljenje

by | 15 veljače, 2021
mršavljenje

Skidanje kilograma nije lak zadatak koji se sastoji isključivo od treninga. Ako želite skinuti masne naslage i smanjiti broj kilograma, morate poraditi i na prehrani.

No isto tako, mijenjanje prehrane i zdravije navike jedenja neće magično spasiti stvar i dati vam tijelo iz snova. Kombinacijom zdrave prehrane i redovnih treninga te, naravno, discipline – mršavjet ćete bez problema. No morate znati da nije svaka vrsta treninga dobra kada je u pitanju mršavljenje. Problem nastaje kad su preporučeni treninzi dosadni, suhoparni i kad se na njih morate tjerati baš svaki put.

Svaka osoba koja voli trenirati i koja je stručna reći će vam da nađete ono što volite činiti. Jedna od aktivnosti koja se, prema preporuci stručnjaka, nalazi na popisu aktivnosti od kojih dokazano mršavite je i ples. Ples je gotovo svim ljudima zabavna aktivnost, osobito kad se radi o plesu koji izvodimo pred ogledalom iz udobnosti vlastitog doma. (Pročitajte: Ova plesna vježba učvrstit će vaše tijelo te vas dovesti do potpune transformacije)

Zašto je ples dobra aktivnost za mršavljenje?

Bilo da se radi o plesanju na najdražu glazbu, koreografijama s TikToka ili o vođenom online plesnom treningu – uz ples doista možete smršavjeti. Razlog tomu je činjenica da je ples zapravo vrsta aerobnog treninga, koji je Američko društvo dijabetičara u istraživačkom radu o mršavljenju navelo kao aktivnost koja pospješuje mršavljenje.

Isto tako, plesom povećavate pokretljivost zglobova te fleksibilnost kralježnice, što se smatra glavnim čimbenicima u sprječavanju ozljeda. Ono što ples čini aktivnošću koja ima prednost pred drugim aktivnostima za mršavljenje jest to što je nevjerojatno zabavan. Stoga ako želite smršavjeti, ples kao redoviti oblik rekreacije može biti savršen izbor za vas. OVDJE ćete pronaći pet plesnih YouTube kanala koji će vam pomoći u tome.

Foto: Tim Samuel/Pexels