Što za blagdane pokloniti svim postojećim i budućim zaljubljenicima u prirodu?

by | 30 studenoga, 2020

Jeste li u karanteni ovladali nekom novom vještinom, ušli u olimpijsku formu i pročitali top 100 knjiga koje su promijenile svijet? Vjerojatno niste, ali možda i nije problem u vama, nego u očekivanjima. Koliko ste puta pomislili, pa čak i izgovorili misao – a što ja mogu doprinijeti, kao da će to promijeniti svijet? Vjerojatno često, osobito otkad je održivost postala top-tema. Što moje odgovornije ponašanje, odvajanje otpada, recikliranje, savjesnije kupovanje može promijeniti?

U Fjällrävenu je održivost top-tema od osnutka i tamo znaju da jedan čovjek neće promijeniti svijet. Ali ono što mijenja svijet iz korijena je to hoće li svatko od nas uopće pokušati. To se najbolje pokazalo u ovoj pandemiji – svi mi imamo svoj svijet koji itekako možemo očuvati odgovornim ponašanjem i to je sasvim dovoljno pod uvjetom da se svi toga pridržavamo. Kakva god ova godina bila i ona je došla kraju, a to znači i malo lijepih vijesti. Božićni blagdani i darivanje. Svi smo zaslužili malo veselja i uzbuđenja koje donosi otvaranje poklona u društvu najbližih. Zato si nemojmo i oko toga postaviti previsoke zahtjeve samo kako bi mogli odustati; dovoljno je da poklonimo nešto što će preživjeti brojna sljedeća darivanja. I da poklone zamatamo u omot koji se može reciklirati. Sasvim dovoljno da nešto lijepo kao što je darivanje ne pretvorimo u nešto ružno kao što je gomilanje otpada. 

Donosimo vam inspiraciju za darivanje svih postojećih i budućih zaljubljenika u prirodu; jer darovi koji će u našim životima ostati godinama za nas su jedini istinski vrijedni darivanja.

Vuna: Najtalentiraniji materijal koji možemo pokloniti

Godina 2020. nas je silom zatvorila u kuće, ali dobra stvar da smo pritom naučili cijeniti udobnost kod odjeće. A ima li što toplije, udobnije i utješnije od mekanog vunenog zimskog pulovera? Fjällräven Övik Knit Sweater pulovere odlikuju baš te poželjne osobine, uz prekrasne karakteristične skandinavske uzorke. U opušteni kućni, ali i vanjski zimski ambijent savršeno se uklapaju i Övik Flannel Shirt košulje jer mekoća i toplina flanela zaista su vjesnik zime. Naravno, neizostavan dio zime su i zimske kape, a od niza različitih vunenih modela izdvajamo novitet s kojim nećete pogriješiti, bilo da ga poklanjate sebi ili nekom drugom: 1960 LOGO HAT. Rebrasto tkana vunena kapa robusnog dizajna i preklopljenog ruba ponosno nosi Fjällrävenov logo i godinu osnutka pružit će svu potrebnu toplinu i mekoću na zimskim minusima. Fjällräven Re-Wool linija proizvoda objedinjuje tradicionalno talijansko umijeće proizvodnje visoko-kvalitetnog materijala sa svim sjajnim osobinama vrhunske vune. Fjällräven surađuje s predstavnicima tekstilne industrije u gradu Pratu tako da koristi izradu svojih komada koristi materijale preostale od proizvodnje, viškove te malu količina već korištene vune. Tako su nastali proizvodi koji će svakako postati zimski klasici: Re-Wool kapa i šal koji će vas osvojiti svojom mekoćom i bojama, Greenland Re-Wool Sweater pulover visokog ovratnika u muškoj i ženskoj varijanti izrađen melanž tkanjem.

Ne želim ruksak, niti mi treba

Rekao je nitko nikad. Školarci, studenti, umirovljenici i svi oni između vole ruksake. A Fjällräven ruksaci su nešto posebno. Recimo Kånken, najvoljeniji svjetski ruksak – skromna četvrtasta ikona koja će razveseliti čak i najizbirljivije među nama. No Kånken Essentials, kolekcija modnih dodataka prepoznatljive Kånken estetike savršena je za blagdansko darivanje. Tu su Mini Cooler , rashladna torba koja će vašu hranu i piće održavati hladnima, Toiletry Bag kao savršena torbica za kozmetičke potrepštine, Photo Insert za zaljubljenike u fotografiju, Travel Wallet novčanik za svjetske putnike, Pen Case pernica za pisaći pribor školaraca i onih koji se tako osjećaju. Ako želite novu futrolu za neki od vaših omiljenih gadgeta tu su Kånken Tablet i Laptop Case, a svi koji žele praktičan novčanik za kartice i mobitel tu je Kånken Card Wallet. Sve za svaku vašu pustolovinu, veliku ili malu, važno je da u nju krećemo čista srca.

Foto: PR