Što učiniti ako je vaša koža preosjetljiva?

by | 27 travnja, 2021
ŠTO KADA JE NAŠA KOŽA PREOSJETLJIVA?

Pogledate se u ogledalo i pomalo ste očajni. Crvenilo, peckanje, zatezanje… Mislite kako vam više nema pomoći. Vaša koža reagira apsolutno na sve, kako na određene vanjske čimbenike tako i na “obične” kozmetičke proizvode kojima se hvale vaše prijateljice. Lice vam gori čim nanesete novu hidratantnu kremu. Nalet vjetra je dovoljan da izazove neugodan osjećaj i peckanje ili trnce? Dobro nam došli! Vaša koža je netolerantna koža koja ne podnosi nikakve agresivne sastojke, parabene, mirise ni konzervanse koji izazivaju alergijsku reakciju.

Jeste li znali da postoji rješenje za umirenje preosjetljivosti kože bez obzira na uzrok?

Upoznajte novu Eau Thermale Avène Tolerance CONTROL liniju koja sadrži patentirani ultra umirujući POSTBIOTIK D-Senisinose™ u kombinaciji s jedinstvenom Sterile Cosmetics® tehnologijom! Umirit će vašu kožu u 30 sekundi, a oštećenu kožnu barijeru oporaviti u 48 sati.

Beauty blogerica Ivana Blažoti Mijoč rješenje za preosjetljivu kožu lica nakon kozmetičkog tretmana potražila je zajedno sa svojim brojnim pratiteljima: “Nakon nedavnog kozmetičkog tretmana koji je na mojoj koži prouzročio crvenilo i osjetljivost tražila sam pratitelje da mi preporuče kremu za oporavak kože. Nikada dosad nisam dobila toliko preporuka za jednu kremu kao ovog puta za Avène Tolerance Control! Naravno, dala sam joj šansu i sad imam omiljenu kremu za periode kad je moja koža osjetljiva – crvenilo nestaje nakon samo jednog korištenja. Sad mi je jasno zašto tolike preporuke. :)”

U izboru njege svoje netolerantne kože, predivna mama i urednica portala www.wall.hr, Sarah Josipović, pažljivo bira proizvode koji će joj umiriti i oporaviti osjetljivu i hiperereaktivnu kožu: “S obzirom na to da imam osjetljivu i suhu kožu sklonu alergijama i alergijskim reakcijama, pažljivo biram čime ću njegovati svoju kožu. Avène Tolerance pruža mi savršenu dnevnu hidrataciju, smiruje crvenilo i kad je potrebno brzo oporavlja kožu.”

Kako njegovati i čistiti netolerantnu kožu?

Reći ćemo da postoje tri koraka u svakodnevnoj rutini koja nikako nemojte preskakati.

#1 Čišćenje

Započnite dan i završite dan čišćenjem. Tolérance Losion za čišćenje nježno čisti i pouzdano uklanja šminku s lica, očiju i usana. Oslobađa kožu od nečistoća koje se nakupljaju tijekom dana. Ne nadražuje i ne isušuje kožu. Ne treba ga ispirati vodom, a svojom nježnom gelastom teksturom osigurava da se i najosjetljivija koža osjeća ugodno i baršunasto nakon primjene.

#2 Smirivanje

Priroda nam je dala Avène termalnu izvorsku vodu, koje će nam pomoći u svakodnevnoj njezi osjetljive kože. Avène termalna izvorska voda umiruje i poboljšava stanje svih tipova kože, čak i one najosjetljivije.

#3 Njega

Tolérance Control krema je umirujuća krema za oporavak preosjetljive, hiperreaktivne, netolerantne i alergijama sklone kože. Umiruje kožu u 30 sekundi te dugoročno kontrolira i smanjuje hiperreaktivnost kože. Hidratizira kožu i do 24 sata, te obnavlja kožnu barijeru u roku od 48 sati zahvaljujući svojoj stopostotnoj biomimetičnosti. Vrlo se dobro podnosi, a mogu je koristiti i djeca od druge godine života. No najvažnije je da dugoročno kontrolira hiperreaktivnost kože.

ŠTO KADA JE NAŠA KOŽA PREOSJETLJIVA?

Foto: PR