ŠTO SE DOGODI KADA prestanemo jesti šećer na tri dana

by | 8 ožujka, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Gotovo svatko pomisli kako je vrijeme da se s vremena na vrijeme započne s dijetom. Za neke je to samo prolazna želja, dok je za druge borba koja traje puno godina. Kako god, švedski liječnik Andreas Eenfeldt predložio je svoje vrijeme kada je potrebno prestati vjerovati u mitove o hrani i započeti slušati poruke koje nam šalje tijelo. Kako je poznato, dobivamo energiju iz dva izvora:

  • – od ugljikohidrata, što uključuje šećer;
  • – od debljine.

Već dosta godina unazad rečeno nam je da je masnoća loša i da je jedini način za mršavljenje prehrana koja uključuje proizvode koji imaju nisku masnoću i celer. Međutim, odricanje od šećera radije nego masnoće je vrjednije za obraćanje pozornosti. Ako to učinite, dogodit će se nešto vrlo zanimljivo:

Jednom kada se prestanete brinuti o konzumaciji masnoće i odreknete se šećera, bit ćete u mogućnosti ostati mršavi na redovitoj bazi, a kao dodatak bit ćete zdraviji, imati višak energije, bolju kožu i kosu.

Više nećete imati potrebu provjeravati kalorije u svakom proizvodu koji kupujete, a vaš će struk biti prvi koji će izgubiti na veličini.

Ako se odreknete šećera na tri dana, brzo ćete primijetiti novi osjećaj sitosti, i posljedično ćete se osjećati zadovoljno bez obzira što jedete manje hrane. Puno ljudi koji su isprobali ovu metodu govore da nemaju više potrebe jesti velike količine hrane te da ne razmišljaju o hrani sve do sljedećeg doručka.

Jelovnik za tri dana

Doručak

  • Omlet sa šunkom ili slaninom
  • Kuhana jaja s malom količinom majoneze
  • Kava sa šlagom
  • Sir (ne manje od 5 % masnoće) s voćem
  • Palačinke s bademovim brašnom
  • Salata sa zelenim povrćem i maslinama

Ručak

  • Jela od mesa: Mesni kotleti pečeni s lukom
  • Juhe (bez ugljikohidrata, osim krumpira i graha)
  • Salate (s bilo kojim povrćem i biljnim uljem)
  • Riblja jela (isključujući išta s velikim udjelom ugljikohidrata)

Večera

  • Zapečeno povrće (brokula, cvjetača, špinat, paprika)
  • Gusti umak načinjen od jaja i kozica
  • Tost s avokadom i lososom
  • Bilo koja od opcija iz doručka

Sjetite se da su sva ova jela razmjenjiva, te biste trebali jesti što želite i kada god vam se jede. Ne bojite se eksperimentirati i pokušati pripremati uobičajenu hranu na novi način.

Ako se držite ovoga neko vrijeme, bit ćete iznenađeni što ćete otkriti, kada pogledate veličinu robe koju ste nosili. U isto vrijeme manje ćete osjećati glad, imat ćete manje problema s krvotokom i više energije.

Najvažnije, ova metoda može uvelike pomoći vašem tijelu i kvaliteti života.

Osim toga, manje ćete htjeti pojesti neku slasticu.