Što nam donosi prvi retrogradni Merkur u 2021. godini, što činiti, a što izbjegavati?

by | 4 veljače, 2021

Dana 30. siječnja započelo je prvo retrogradno kretanje Merkura u 2021. godini i trajat će sve do 21. veljače.

Poznat po stvaranu buke u komunikacijskim kanalima, ali i smetnjama na području tehnologije i putovanja, ovaj je planet u svom retrogradnom izdanju postao prava zvijezda astrologije. No iako najčešće spominjan, retrogradni je Merkur i dalje nejasan mnogim ljudima. Je li njegove “zamke” moguće izbjeći, na što najviše utječe i na što se trebamo pripremiti – neka su od pitanja na koje su odgovorile profesionalne astrologinje Ophira i Tali Edut.

Sestre blizanke koje se kriju iza imena AstroTwins za MGB portal izjavile su kako trenutni retrogradni Merkur možemo osjetiti u mnogim životnim područjima. Retrogradni Merkur utječe na sve od ljubavnog života, poslovnih planova, financija pa do rizika koji smo spremni uložiti u nešto. Prema njihovim riječima, ovo je prava prilika za vježbanje strpljenja, za preispitivanje vlastitog života te vlastitih odluka, ali i za višestruko provjeravanje bitnih stvari poput dokumentacije, poslovnih mailova, lozinki te računalnih dokumenata.

Naš um u ovom periodu treba pauzu, odmor i resetiranje, stoga nije dobro naglo donositi velike odluke te brzati u bilo kakvim bitnim zaključcima. Retrogradni je Merkur savršen trenutak za preispitivanja te usporavanje, kao i provjeravanje bitnih stvari. S obzirom na sudar Marsa i Urana u Biku s Merkurom, Venerom, Jupiterom, Saturnom i Suncem u Vodenjaku, prvi retrogradni Merkur u godini donijet će oluju razlika te međusobno suprotstavljajućih mišljenja. Nekad će se vaše mišljenje sudarati s mišljenjima drugih ljudi, a nekad sa starim obrascima vlastitih ponašanja i razmišljanja. Stoga budite smireni, oprezni i nemojte zaboraviti sve provjeriti barem dva puta.

Foto: Jeremy Müller/Unsplash