Što kažete na meditaciju s ovcama ili na terapeutsko slikanje u vašem domu? Otkrijte genijalne Airbnb doživljaje

by | 28 travnja, 2020

Iako trenutačno ne možemo putovati i upoznavati sami sebe kroz nove, potpuno drukčije aktivnosti od onih na koje smo navikli, svijet još uvijek nije stao. Samo se preselio na internet. Naime, internet je postao još veća meka za nove aktivnosti, tečajeve i virtualna iskustva nego što je do sada bio.

Dok sanjarimo šetajući po virtualnim muzejima i ulicama naših omiljenih dalekih destinacija, pregledavajući smještaje za sljedeću godinu na omiljenoj nam stranici kad su u pitanju putovanja, naišli smo na nove rubrike online doživljaji i smještaji za pružatelje pomoći kojima je Airbnb doskočio aktualnoj situaciji. Za svega stotinjak kuna i manje možete isprobati meditaciju s ovcama, turističku turu po Londonu ili Tokiju, meditaciju s budističkim svećenikom, tečaj irskog plesa, upoznati pse Černobila, isprobati antistres umjetničku terapiju, kuhanje s marokanskom obitelji, ali i otkriti tajne Drag Queen zajednice, pripremati deserte s meksičkim chefom i još pregršt drugih genijalnih aktivnosti. U nastavku vam donosimo neke od ponuda koje kupujemo istog trena.

Vođena meditacija s ovcama
Kad ste posljednji put meditirali s ovcama? Upravo tako, velika je vjerojatnost da niste nikad. No čari interneta nam sada daju mogućnost da ovce Hamish, Dougal i Lochie uđu u vaše domove i opuste vas svojim smirujućim životom. Nakon što ih nahranite zajedno s njihovom vlasnicom i čujete životne priče ove tri prijateljice, slijedi maženje i zatim vježbe disanja i meditacija s instruktoricom joge.

Tečaj irskog plesa
Nakon što vas profesionalka nauči pokoju povijesnu činjenicu o irskom plesu, pokazat će vam različite stilove irskog plesa i onda na red dolazite vi! Ovisno o tome koliko brzo ćete učiti, možete doći i do naprednijih koraka, a sve što vas vaša plesna instruktorica traži je da se odjenete u haljinicu i cipelice ili tenisice u kojima ćete moći plesati.

Putovanje kroz londonski Chinatown
Kroz priče o kulturi, integraciji i putovanju kroz londonski Chinatown upoznat ćete se s umjetnošću, jezikom, ljubavi i potpuno drukčijom slikom ovog poznatog kvarta. Interaktivno putovanje odvija se putem Zooma svakog vikenda i možete na njega otići sami, u paru ili s cijelom obitelji.

Upoznajte pse Černobila
The Dogs of Chernobyl je program koji se brine o psima napuštenima nakon nuklearne katastrofe 1986. godine. Još od tada, ove životinje su u konstantnoj borbi za život, bilo da je riječ o hrani ili hladnim ukrajinskim zimama. Tijekom svog virtualnog posjeta možete upoznati i hraniti napuštene pse koji su sada u skloništu, a i naučit ćete ponešto o ovim predivnim životinjama. Nakon što se podružite sa životinjama, posjetit ćete mjesto gdje se eksplozija dogodila, a možete pitati i štogod da vas zanima o trenutačnoj ili sadašnjoj situaciji u Černobilu.

Meditacija s budističkim svećenikom
U ovom online iskustvu prvo ćete čuti priču Kuniatsua o tome kako je postao budistički svećenik i na koji način je krenuo s meditacijama. Nakon što vas uvede u svoju priču, s njim ćete odraditi zajedničku chanting mantru od 20 minuta, pa 10 minutnu meditaciju u kojoj je fokus na disanju. Osim toga, možete se dogovoriti s njim za različite tipove meditacija po vašim željama.

Antistress umjetnička terapija
Kako biste se što bolje povezali sami sa sobom i svojim osjećajima, zaronite u umjetnost i doživjet ćete nezaboravno iskustvo. U ovom unikatnom iskustvu, voditeljica nudi emocionalnu i mentalnu podršku, dok sami kopate po sebi i dolazite do novih saznanja, a pritom cijelo vrijeme crtate. Cijela priča započinje kratkim razgovorom kako bi se upoznali i stekli povjerenje, a nastavlja se izražavanjem osjećaja na papiru te holističkim i zdravstvenim pristupom cijeloj seansi.

Foto: Unsplash