ŠTO KAŽETE NA DIJETU kojom u 14 dana skidate 10 kilograma?

by | 24 siječnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Limun dijeta je plan za čišćenje organizma i gubitak težine koji za 14 dana treba napraviti detoksikaciju tijela i pomoći vam da izgubite i do 10 kilograma.

Neki bi mogli reći da limun nije najbolji izbor voća za zdravu prehranu i gubitak težine. Usprkos svojoj popularnosti u kulinarstvu i za sokove, teško je zamisliti da netko jede cijeli limun.

Međutim, ne morate jesti limun tijekom ove limun dijete. Umjesto toga, koristite osobine limuna za sagorijevanje masnoća, što pomaže da se oslobodite suvišnih kilograma.

Mnogi profesionalni dijetetičari i nutricionisti tvrde da limun sadrži sve potrebne elemente za sagorijevanje masnoća i zbog toga olakšava mršavljenje.

Uza sve ostal, limun sadrži limunsku kiselinu koja pomaže sagorjeti masnoće, ubrzati metabolizam i smanjiti apetit. Limunska kiselina doprinosi intenzivnijoj proizvodnji želučane kiseline, te kao rezultat toga poboljšava probavu. Zdrava limunova korica sadrži pektin, koji pomaže u reguliranju razine šećera u krvi.

Postoji puno različitih vitamina koji se nalaze u limunu, uključujući i vitamin C, po kome je najpoznatiji i koji jača imunološki sustav, što je također važan faktor u procesu gubljenja težine. Općenito, limun je nevjerojatno voće pomoću kojega možete očistiti svoje tijelo, očistiti krv i limfu, ubrzati metabolizam, te, osim toga što ćete izgubiti kilograme, i spriječiti neke bolesti.

Limun dijeta je vrlo jednostavna: svakog jutra prije doručka popiti određenu količinu limunovog soka pomiješanog s vodom.

Savjet: isperite usta svježom vodom odmah nakon ispijanja soka od limuna zbog sprječavanja oštećenja zubne cakline od limunske kiseline.

 • Dan 1: sok od 1 limuna pomiješan s 1 čašom svježe vode
  Dan 2: sok od 2 limuna pomiješan s 2 čaše svježe vode
  Dan 3: sok od 3 limuna pomiješan s 3 čaše svježe vode
  Dan 4: sok od 4 limuna pomiješan s 4 čaše svježe vode
  Dan 5: sok od 5 limuna pomiješan s 5 čaša svježe vode
  Dan 6: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode
  Dan 7: sok od 3 limuna pomiješan s 10 čaša svježe vode. Dodati 1 žlicu meda i piti smjesu kroz cijeli dan.
  Dan 8: sok od 6 limuna pomiješan sa 6 čaša svježe vode
  Dan 9: sok od 5 limuna pomiješan s 5 čaša svježe vode
  Dan 10: sok od 4 limuna pomiješan s 4 čaše svježe vode
  Dan 11: sok od 3 limuna pomiješan s 3 čaše svježe vode
  Dan 12: sok od 2 limuna pomiješan s 2 čaše svježe vode
  Dan 13: sok od 1 limuna pomiješan s 1 čašom svježe vode
  Dan 14: sok od 3 limuna pomiješan s 10 čaša svježe vode. Dodati 1 žlicu meda i piti mješavinu kroz cijeli dan.

Ako vam je teško sve to piti odjednom, pijte onoliko koliko možete, a ostatak ostavite za kasnije. Samo pazite da ga pijete najmanje sat vremena prije obroka.

Ova dijeta se ne preporučuje osobama s gastrointestinalnim problemima.

Limun dijeta je posebno učinkovita u jesen ili proljeće, u vrijeme kada su našem tijelu potrebni dodatni vitamini i detoksikacija.

Ako kombinirate limun dijetu s niskim unosom kalorija, trebali biste dobiti još bolje rezultate! Jedite pet malih obroka, ali stvarno malih, nemojte se prejedati, nemojte jesti bilo kakvu tjesteninu, peciva ili bijeli kruh.

Zaboravite na gazirana pića, zaslađene sokove… Grickalice, čips, flips, slatkiše i slično izbjegavajte.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: JOLIE.HR