Što i kada odabrati za pomlađivanje – dermalne filere ili botoks?

by | 3 prosinca, 2021
poliklinika bagatin dermalni fileri botoks

U slučaju da ste se pitali kada je pravo vrijeme za “ulaganje” u izgled, odgovor je – sada! A u potrazi za odgovorom što odabrati, pokucali smo na vrata prestižne Poliklinike Bagatin, u čijoj je ponudi bogat izbor najpoznatijih tretmana za pomlađivanje na svijetu – dermalnih filera te botoksa.

Sinonim za prirodan i mladolik izgled

Dermalni fileri već desetljećima zaustavljaju procese starenja i vraćaju svjež izgled kože. Postoji širok spektar preparata i mogućnosti kojima se može tretirati lice, ali i dekolte i ruke. Odabirom odgovarajućeg preparata ili kombinacijom više njih mogu se ukloniti prirodni deformiteti, asimetrije, znakovi starenja i opuštanja kože te vratiti konture određenim dijelovima lica. Također, dermalni fileri mogu se koristiti za isticanje određenih crta lica, kao što su usne, za stvaranje estetski privlačnijih proporcija lica ili pak za pomlađivanje vrata dekoltea i ruku.

“Hijaluronski dermalni fileri vraćaju izgubljeni volumen. Koriste se za popunjavanje usana, oblikovanje čeljusti i brade, brisanje bora i podočnjaka, a preciznim doziranjem i dobro odabranim mjestom aplikacije filera cijelo će lice dobiti osvježen izgled. No dermalni fleri “brišu” i godine s područja vrata, dekoltea i ruku. Funkcioniraju tako da, zahvaljujući mehaničkom djelovanju hijaluronske kiseline koja poput spužve zadržava vodu, koži osiguravaju zategnutost i glatkoću. Fileri novih generacija kožu će istovremeno obnavljati i iznutra”, pojašnjava dr. Tomica Bagatin, specijalist maksilofacijalne kirurgije, sub. plastične kirurgije glave i vrata te trener i edukator za Juvéderm dermalne filere i Vistabel.

poliklinika bagatin dermalni fileri botoks

Inovativni fileri

Danas je tržište, zahvaljujući inovacijama i kontinuiranom razvoju, bogatije za još jednu vrstu filera. Fileri koji kao glavni sastojak imaju kalcijev hidroksiapatit u mikrosferama također su namijenjeni vraćanju volumena, ali na drukčiji način. Mikročestice kalcijeva hidroksiapatita, aplicirane pod kožu, aktiviraju se te započinju proizvodnju kolagena i elastina. Tijekom vremena, mikrosfere se razgrađuju prirodnim putem ostavljajući za sobom gusto isprepletenu mrežu kolagenskih vlakana. Na taj način potiče se obnova volumena, uklanjaju se bore i poboljšava se ukupna kvaliteta kože na licu i rukama. Filer Radiesse jedini je injektabilni preparat koji budi “tvornicu” mladosti u vama – aktivira imunološki sustav i stimulira ga na proizvodnju kolagena, suprotstavljajući se tako efektu starenja. Efekt pomlađivanja vidljiv je odmah nakon aplikacije, a kako sâm proces neokolageneze započinje nakon dva do tri mjeseca, njegov učinak postaje sve bolji s vremenom.

A kada je vrijeme za botoks?

Za razliku od filera koji – pojednostavljeno rečeno – popunjavaju prazne prostore te se koriste za oblikovanje i konturiranje lica, botoks je neuromodulator, što znači da opušta pojedine mišiće i tako ispravlja kožu koja je iznad njih naborana. Stoga se za osvježenje gornje trećine lica bolji efekt postiže botoksom nego dermalnim filerima, iako stručnjaci savjetuju kombinaciju oba tretmana. Kad botoksom blokiramo negativne mišiće koji, primjerice, spuštaju obrve ili stvaraju bore oko očiju ili na čelu, aktivirat će se drugi mišići koji djeluju suprotno, i podižu obrve. Mnogi ljudi misle da je “brisač bora” ili Vistabel opasan toksin, no dr. Tomica Bagatin objasnio nam je da je botoks, kad se aplicira u malim količinama i na pravim mjestima, potpuno siguran. Osim toga, kad se aplicira u točnoj koncentraciji u rukama iskusnog liječnika, neće naštetiti ekspresiji emocija na licu, što je u javnosti najveća zamjerka botoksu. Učinak traje u prosjeku šest do devet mjeseci, a vjerojatno i dulje. Vistabel rezultira nježnijim i plićim borama te sprječava nastajanje novih.

poliklinika bagatin dermalni fileri botoks

Idealna kombinacija za svaku modernu ženu

Baš kao i kad je riječ o dermalnim filerima, i tretmani botoksom spadaju u kategoriju “lunch break tretmana”, gotovih prije isteka pauze i bez ikakvih nuspojava. Za što bolji krajnji rezultat, dermalni fileri i Vistabel savršena su kombinacija. Svaki od njih radi na drukčiji način, no s istim ciljem – pružaju prirodan i mladenački izgled, popunjavaju neželjene linije i vraćaju osjećaj samopouzdanja. U mnogim slučajevima, hijaluronski fileri će čak biti dugotrajniji uz kombinirano korištenje s Vistabelom. 

Poliklinika Bagatin ima vrhunske maksilofacijalne kirurge, dermatologe i otorinolaringologe koji su veliki poznavatelji svih metoda pomlađivanja, s naglaskom na filere i botoks s kojima svakodnevno rade, treneri su i edukatori za najveće proizvođače na svijetu što ih čini idealnim izborom ako ste u potrazi za estetskim stručnjakom.

Poliklinika Bagatin
Zagreb – Grada Vukovara 269a/10 i Frana Folnegovića 1c/1
Split – Kranjčevićeva 45/1
01/46 10 225
[email protected]

Foto: PR