Stigla je jedna od najiščekivanijih knjiga za osobni razvoj i idealna je za predstojeći vikend

by | 1 travnja, 2021
knjiga osobni razvoj

Vjerujemo da ste u bespućima interneta barem jednom naišli na Jayja Shettyja. Kad je riječ o osobnom razvoju i stvaranju sadržaja na ovu neiscrpnu temu ovaj bivši redovnik jednostavno vlada društvenim mrežama.

Sada nam pak najprodavaniji autor prema ljestvici New York Timesa, nagrađivani govornik, voditelj podcasta i bivši redovnik, donosi knjigu koja će nas pokušati naučiti mindsetu redovnika.

Bivši redovnik i superzvijezda društvenih mreža s više od 40 milijuna pratitelja autor je aktualnog svjetskog hita Razmišljaj kao redovnik koji je stigao u knjižare u izdanju Planetopije i prijevodu Suzane Szabo. U knjizi Shetty sažima svevremensku mudrost redovnika u praktične korake koje svi svakodnevno možemo poduzimati kako bismo ostvarili mirniji i ispunjeniji život. Ukratko, otkriva zašto bi nam svima bilo bolje da razmišljamo kao redovnici.


“Odrastao sam u obitelji u kojoj ste imali tri opcije: postati doktor, odvjetnik ili promašeni slučaj. Moja je obitelj zaključila da sam se odlučio za treću opciju. Umjesto na dodjelu diploma po završetku studija, otišao sam u Indiju kako bih postao redovnik, meditirao od četiri do osam sati na dan i posvetio život pomaganju drugima”, piše Shetty. Nakon tri godine provedene u ašramu, jedan od njegovih učitelja rekao mu je da će ostaviti veći trag u svijetu napusti li put redovnika i posveti se dijeljenju svog iskustva i mudrosti s drugima. Po povratku u rodni London, Shetty je shvatio da su svi njegovi stari prijatelji iz škole, sada zaposleni u vodećim svjetskim korporacijama, mahom nezadovoljni, pod stresom i nesretni. Pozvali su ga da ih poduči blagostanju, svrsi i usredotočenoj svjesnosti.

Shetty je od tada postao jedan od najpopularnijih influencera u svijetu, a 2017. godine časopis Forbes uvrstio ga je na popis “30-under-30” kao osobu koja je napravila zaokret u svijetu medija. Njegov podcast On Purpose najslušaniji je u kategoriji Zdravlje i wellness na svijetu, a njegove društvene mreže prati više od 40 milijuna pratitelja.

Zahvaljujući iskustvu koje je stekao živeći kao redovnik, Shetty nam u knjizi Razmišljaj kao redovnik pokazuje kako ukloniti prepreke koje nam stoje na putu do ostvarivanja naših potencijala i snage. Ova nas knjiga uči nadvladati negativne misli i navike kako bismo dosegnuli mir i svrhu koji leže u svima nama. Lekcije redovnika duboke su, ali često apstraktne, a Shetty ih oblikuje u savjete i vježbe koje možemo primijeniti kako bismo smanjili stres, izoštrili fokus, poboljšali veze s drugima i samodisciplinu te darivali svijet oko nas. Svi mi možemo – i trebamo – razmišljati kao redovnici.

Izvor: Planetopija

Foto: Thoa Ngo / Unsplash, Planetopija