Stigao je novi, travanjski broj “Ljepote&zdravlja”! Evo što ne smijete propustiti…

by | 30 ožujka, 2019

Više od 150 zemalja diljem svijeta 22. travnja obilježit će Dan planeta Zemlje. Iako smatramo kako se o prirodi i o dobrobiti svih bića na ovom planetu treba govoriti stalno, travanjski broj vaše i naše “Ljepote&zdravlja” simbolično smo “umotali” u zelenu boju, odajući počast jedinom domu kojeg imamo, i koji je, nažalost, u ozbiljnoj opasnosti.

Kroz nekoliko smo se tema u novom broju, uključujući i naš Eko specijal, dotaknuli osvještenijeg načina života u kojem je briga za prirodu i sva živa bića norma, a ne iznimka. Nadamo se da ćemo, zajedno s vama, biti nositelji pozitivnih promjena jer svaka je, pa i najmanja “zelena” navika, bitna u vremenu kada nas priroda ozbiljno opominje za štetu koju smo joj nanijeli, kada 200 vrsta živih bića dnevno izumire, i kada nam zbog globalne inercije prijete ozbiljne prirodne katastrofe. Važno je zapamtiti kako svi možemo učiniti veliku stvar, koliko god nam se to činilo nemogućim, i početi odmah.

1. #gogreen

Foto: Guliver/Getty Images

U eko specijalu osvrnuli smo se na male pomake u beauty rutini koje mogu značiti pozitivne promjene za našu planetu. Kako iskoristiti sastojke iz prirode u njezi kose, ali i tijela, te koji je značaj biljne prehrane danas, samo su neke od teme koje vas čekaju u “zelenom” kutku novog broja.

 

2. Ja to mogu! Kako izgraditi samopouzdanje?

Foto: Guliver/Getty Images

“Osobe s nedostatkom samopouzdanja možete prepoznati po tome što je njihov fokus na problemima i što su im za sve krivi drugi. Najčešći krivci su: u tinejdžerskim godinama društvo, kasnije fakultet, roditelji, država, svi ostali osim njih. Njihovo ponašanje pasivno je, a oni “nemaju sreće” ili “nisu rođeni pod sretnom zvijezdom”.”

Zapitali smo se: Što je pravo samopouzdanje, a što jasno ukazuje na njegov nedostatak? Na naša pitanja i dileme odgovorile su Mirjana Milutinović, gestalt lifecoach, i Anja Klobas, psihologinja.

 

3. Spring fling: Pastelne nijanse podvučene floralnim

Foto: Zvonimir Ferina

Naša je modna igra ovog mjeseca zaigrana, pastelna i podvučena floralnim! Cvijeće u svim oblicima naš je omiljeni modni dodatak, a lepršavi krojevi su must-have!

 

4. Kako sačuvati reproduktivno zdravlje?

Što možemo učiniti da svoje hormone dovedemo u ravnotežu onda kada se suočimo s nekim od problema reproduktivnog sustava? S dr. Sanjom Toljan, specijalisticom za hormonsko liječenje i autoricom nekoliko knjiga, razgovarali smo o čudesnoj moći hormona u različitim životnim fazama – od puberteta, preko začeća i trudnoće, do menopauze.

5. Odmor u skladu s prirodom

Budućnost i održivost, ali prije svega odgovornost prema prirodi u kojoj živimo temelji su razvoja zelenog turizma, pa tako i zelenih hotela. Potreba smanjivanja negativnog utjecaja koji sami ostavljamo na okoliš vidljiva je i u razvoju industrije koja prati potrebe današnjeg društva, i tako spremno dočekuje budućnost. Život u skladu s prirodom, i u prirodi, filozofija je hotela koje vam predstavljamo u novom broju…

Foto: PR