Uskoro se održava prvi međunarodni ženski festival stand-up komedije u Hrvatskoj!

Nasmijat će vas do suza

by | 22 svibnja, 2023
stand up komedija zagreb

Sredinom lipnja ove godine, Marina Orsag i Studio Smijeha donose spektakl smijeha u tri hrvatske županije, od kojih je jedna, naravno, i zagrebačka. Prvi međunarodni ženski festival stand-up komedije pružit će vam zajamčeno smijeh do zadnjeg trbušnog mišića, i to u prekrasnom okruženju Atrija Muzeja Grada Zagreba. Pripremite se za to da vas devet vrhunskih svjetskih i balkanskih komičarki ostavi bez daha – zbog smijeha, naravno!

Na festivalu “Laughemme” možete očekivati odličnu ekipu komičarki iz Amerike, Grčke, Indije, Kine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a neke od njih čak nose titulu “Najduhovitijih osoba na svijetu”, kao i ostale vrijedne nagrade i titule.

Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje dobrog humora iz ženske perspektive namijenjen i muškoj i ženskoj publici.

Zbog sve veće popularnosti stand-up komedije u Hrvatskoj, kao i zbog kvalitete samog događanja, organizatorice festivala očekuju veliku navalu na događaj pa je savjet da što prije osigurate svoje po pretprodajnoj cijeni od 17 eura na Ulaznice.hr.

Osnivačica festivala i renomirana komičarka Marina Orsag izjavila je da je vizija “Laughemme” festivala osnažiti žene i ojačati žensku stand-up scenu u Hrvatskoj, kroz najbolji alat – humor. Ideja je pružiti smijeh hrvatskoj publici, kroz žensku perspektivu i kulturnu raznolikost, a u nadolazećim godinama proširiti ovu lijepu priču i na regionalnu publiku.

Festival se, uz Zagreb, održava i u karlovačkoj županiji u Dvorcu Dubovac te u Istri u Morosini Grimani Dvorcu u Svetvinčentu. Kraljice smijeha zatrest će dvorce atmosferom.

Svaki festival ima balkansku večer na hrvatskom i stranu večer na engleskom jeziku. Zagrebačke Laughemme večeri zadnje su na redu i održavaju se 12. 6. u 20:30 (Balkanska večer) te 13. 6. u 20:30 (Engleska večer).

Laughemme ženski festival stand up komedije

Predstavljamo i dame festivala

Krećemo od Katerine Vrane (Grčka/Velike Britanija) najbolje grčke komičarke, finalistice prestižnog Funny Women natjecanja, koja je osvojila srca publike diljem svijeta, a i Hrvatske još prije pet godina kad je gostovala u raznim gradovima od Zagreba, Umaga do Križevaca.

Zatim, tu je Maureen Langan (USA), stand-up komičarka, radiovoditeljica i TEDx govornica, koja je dijelila pozornicu s velikim imenima poput Robina Williamsa i Rosie O’Donnell.

Stiže i Joanna Sio (Kina/Češka), komičarka koja je osvojila drugo mjesto na Međunarodnom stand-up natjecanju u Hong Kongu 2012. i predstavljala je Hong Kong na natjecanju za najduhovitiju osobu na svijetu Laugh Factoryja 2016.

Anshita Koul (Indija/Njemačka) kao iskusna iseljenica donosi novu perspektivu kroz humor i izbjegava klasične klišeje te se može pohvaliti nedavnim sudjelovanjem na One to Watch list at Funny Women Stage Awards 2021, kao i time da je bila finalistica na Funny Women Stage Awards 2022 u Britaniji.

Naravno, tu su i naše domaće, regionalne snage koje su vas već provjereno oduševile svojim talentom nasmijavanja. Marina Orsag (HR), Martina Ipša (SLO), Jelena Radanović (Srb), Miranda Lončar (BiH) i Vlatka Mifka (HR) još jednom će svojim britkim i direktnim šalama još jednom osvojiti srca publike.

Ove talentirane stand-up komičarke donose svoj jedinstveni stil, pozadinu i osobnost kao začin “Laughemme” festivalu. Njihove izvedbe su nevjerojatno duhovite, iskrene i donose smijeh na razne teme kroz fore koje ostaju u vašim mislima još dugo nakon što ih čujete. Kako iza ove priče stoje Marina Orsag i njezin Studio Smijeha, ekipa odgovorna za stvaranje kvalitetne stand-up scene u Hrvatskoj, ne sumnjamo u kvalitetu koju festival pruža tako da nam samo preostaje da vas pozovemo da doživite njihove nastupe i budete dio nevjerojatne atmosfere koju stvaraju.

Osigurajte svoje ulaznice što prije jer iako festival pruža neograničene količine smijeha, mjesta u dvorcu su ograničena!

Foto: PR, Pexels