


Za biskvit:
- 4 jaja
- 125 g šećera
- 50 g gustina
- 50 g brašna
- 50 g kakaa
Za preljev:
- 1,5 dl vode
- 0,5 dl ruma
- 100 g šećera
Za kremu:
- 1 l mlijeka
- 3 žumanjka
- 5 žlica brašna
- 5 žlica šećera
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 200 g margarina
- 2 šlaga
- 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao te promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega uliti pripremljenu smjesu. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Ohlađeni biskvit natopiti preljevom.
Preljev:
1. Pomiješati vodu, rum, šećer i prokuhati.
Krema:
1. U zdjelu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, brašno i žumanjke. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati lješnjake i promiješati.
Završni postupak:
1. Natopljeni biskvit premazati pripremljenom kremom i ukrasiti šlagom i čokoladom.
Izvor: Dobra hrana



