Šnenokle

by | 26 veljače, 2015

snenokle

Potrebno je:
2 jaja, 3,5 dl mlijeka, malo pudinga od vanilije, 70 g šećera, malo cimeta za posipanje

Priprema:
Najprije odvojite žumanjke, pa od bjelanjaka umutite čvrst šaum. U manju posudu stavite mlijeko, pa kad provri, snizite temperaturu. Žlicom, od šauma, radite nokle i spuštajte ih u mlijeko. Već poslije 2-3 minuta bit će gotove. Izvadite ih i stavite u cjediljku. U kipuće mlijeko ulijte žumanjke umućene sa šećerom i malo pudinga. Kuhajte dok se ne zgusne toliko da izgleda kao fina krema. Njime prelijte nokle, ohladite i posipajte s malo cimeta.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Kavana “Tako je suđeno”, www.kafanatakojesudjeno.com