Snaga, ravnopravnost i različitost objedinjene u slikovnici domaćih autorica za svaku dob

by | 10 studenoga, 2020

Bogato ilustrirana knjiga Tajni klub dobrih srca projekt je Kind Kind brenda koji kroz priče triju superjunakinja motivira djecu, ali i odrasle na usvajanje dobrih navika za svijet velikih promjena.

Imajući na umu kako su uloge superjunaka uglavnom rezervirane za dječake, dok se od djevojčica očekuje da se prilagode ulogama princeza, ova knjiga stavlja moć mijenjanja svijeta u ruke djevojčica. Jer baš sve je moguće. Međutim, one tu moć dijele svoj djeci ovog svijeta, a na čitatelju je da vidi koliko su fantastične u tome. Osnivačica ove slikovnice, Marijeta Duvnjak, na ideju je došla u nedostatku kostima za svoju kći, za rođendansku zabavu na temu superjunaka: “Nisam mogla prihvatiti činjenicu da je svijet uvjetovao nas djevojčice da budemo princeze, a ulogu superjunaka ostavio dječacima. No, ništa veliko ne možemo napraviti sami, zato sam se okružila timom talentiranih žena koje su mi pomogle u razvoju cijele ove priče.”

 

Tim koji stoji iza brenda Kind Kind, koji čine osnivačica i autorica Marijeta Duvnjak, autorica Sandra Čuljak, ilustratorica Valentina Supanz Marinić, projekt menadžerica Jelena Babić, te art direktorica Mirna Ptiček, vođen je željom za promjenom i dokazivanjem da svatko od nas može baš sve što poželi, kojih god godina da bili. Dio prodaje svih proizvoda pod projektom Kind Kind će u suradnji s humanitarnom organizacijom Pencils of Promise ići u svrhu izgradnje škole za djecu u zemljama u razvoju. Cilj je sagraditi što više škola i omogućiti što većem broju djece pristup edukaciji i svemu što im je potrebno da bi uspješno prošli kroz svoj put školovanja. Pencils of Promise djeluje u Ghani, Laosu i Guatemali i dosad su izgradili više od 530 škola.

“Najbitnijih segmenat ovog projekta je utjecaj koji će sva djeca i njihovi roditelji koji kupe “Tajni klub dobrih srca” ili bilo koji budući proizvod Kind Kind brenda, imati na živote pojedine djece u zemljama u razvoju. U suradnji s organizacijom Pencils of Promise gradimo prvu školu pod Kind Kind pokroviteljstvom. Ovo je priča od djece za djecu i nadam se da ćemo zajedno sagraditi puno škola i omogućiti što većem broju djece pristup edukaciji i svemu što im je potrebno da bi uspješno prošli kroz svoj put školovanja”, rekla je Marijeta.

“Tajni klub dobrih srca” bit će raspoloživ već od prosinca.