Škole trčanja u Zagrebu kojima se možete priključiti

Neke od njih možete upisati već danas

by | 25 svibnja, 2024
škola trčanja zagreb

S dolaskom dužih i toplijih dana, mnogi razmišljaju o tome kako se više kretati i uživati u aktivnostima na otvorenom, a jedna od tih aktivnosti svakako je i trčanje.

U Zagrebu postoji nekoliko škola trčanja koje nude programe na različitim lokacijama i u raznim terminima, pa možete odabrati onu koja vam najviše odgovara. Neke od njih možete upisati tijekom cijele godine, dok druge imaju proljetne i jesenske upise, pa ako ste zakasnili na aktualni termin, uvijek je opcija pričekati novi.

Bez obzira na to koju školu odaberete, ključno je uživati u procesu i postupno napredovati. Trčanje nije samo fizička aktivnost već i izvrstan način za smanjenje stresa i poboljšanje mentalnog zdravlja. Provjerite adrese gdje u Zagrebu upisati školu trčanja!

Škole trčanja u Zagrebu

Zagrebačka Treking Škola

Škola trail trčanja i trekinga usmjerena je na usvajanje novih životnih navika, upoznavanje svog tijela, poboljšanje zdravlja, energije i raspoloženja, otkrivanje prirode koja nas okružuje i stjecanje novih iskustava.

Trening se odvija na Maksimiru kroz tjedan, a subotom na Medvednici.

Proljetni ciklus ove je godine već započeo, ali vrlo skoro će jesenski pa svakako proučite i upišite na vrijeme. Sve detalje pronađite na linku.

Trčaona

Trčaona je program rekreativnog trčanja i nordijskog hodanja, početnog i naprednog stupnja.

Sama škola trčanja namijenjena  je apsolutnim početnicima u trčanju, to jest odraslim osobama (okvirno od 25-55 godina) koji se žele početi baviti rekreativnim trčanjem, a koji posljednjih godina nisu bili tjelesno aktivni.

Cilj programa je građane, apsolutne početnike u trčanju, pokrenuti i od njih napraviti rekreativne trkače/ice koji će na kraju programa biti u mogućnosti trčati 60-120 minuta u kontinuitetu.

Program traje osam mjeseci, imaju proljetne (ožujak) i jesenske (rujan) upise. Sve detalje pronađite na linku.

Akademija trčanja Slavko Petrović

Akademija trčanja za sve one koji se žele pokrenuti i osjećati se bolje u svom tijelu.

U suradnji sa Atletskim klubom Svetice svojim znanjem i iskustvom za sve upisane brine se vrhunski profesionalac i rekorder Hrvatske, trener Slavko Petrović.

Akademija trčanja je namijenjena za sve trkače početnike koji žele:

  • ući u svijet trčanja uz stručno vodstvo
  • grupe, način rada i tempo prilagođen početnicima
  • trenirati i družiti se sa svojom djecom

Akademija trčanja je namijenjena za sve napredne trkače koji žele:

  • brži napredak svojeg trčanja
  • osjetiti znatno poboljšanje rezultata svog trčanja
  • trenirati uz vodstvo profesionalaca na svjetskoj i olimpijskoj razini
  • žele u budućnosti istrčati polumaraton ili maraton.

Sve detalje pronađite na linku.

Omega škola trčanja

Omega škola trčanja održava se na Jarunu i Maksimiru, a upisi su mogući tijekom cijele godine što je svakako prednost jer je možete upisati u bilo koje vrijeme.

Trening traje sat vremena i provodi se pod nadzorom stručnih trenera, a za sve detalje posjetiti njihov Instagram profil.

AK Perpetuum mobile

Proljetnu školu trčanja vode kvalificirani treneri koji će individualnim pristupom omogućiti da iz sebe izvučete ono što niste bili niti svjesni da posjedujete. Svaki treningom neće vam rasti samo tjelesna kondicija već i samopouzdanje te zadovoljstvo.

Trči se po Savskom nasipu, a prva dva tjedna su potpuno besplatna. Vidjet ćete kako škola funkcionira, upoznati se s trenerima i ostalim trkačima. Ako osjetite da je to za vas – sljedeća tri mjeseca škole stajat će vas 30 eura mjesečno – navode na svojoj web-stranici.

Run.hr

Run.hr je jedina škola trčanja koja ima atletskog trenera, ukomponiran trening snage i mobilnosti, pristup utezima, spravama, mobilizacijskim rekvizitima (roleri, loptice, elastične trake itd.), parteru i ostaloj opremi.

Uz to, za svakog se člana izrađuje individualni program i gradi bliska komunikacija s trenerom.

Upisi su tijekom cijele godine, a svoje mjesto možete rezervirati putem e-maila na [email protected] ili nazovi 099/4555-422.

Program traje 2-4 mjeseca, ovisno o vašim sposobnostima i predznanju, nakon čega možete prijeći u napredniju ili rekreativnu trkačku grupu.

Sve detalje pronađite na linku.

Atletski klub Forca

Glavni cilj škole trčanja je pokrenuti “obične” ljude koji se neko vrijeme nisu rekreirali, a imaju želju za nekom rekreativnom aktivnošću na otvorenom. Kroz ovaj program ćete postupno postati brži, izdržljiviji, ali i ono što je najvažnije zdraviji.

Termini treninga:

  • popodnevni termini: utorak i četvrtak – od 18:30 do 19:30
  • jutarnji termini: utorak i četvrtak – od 8:00 do 9:00
  • subota – od 9:30 do 10:30

Termine možete kombinirati kako želite – 3 treninga tjedno.

Cijena: 25 € mjesečno

Detalji na linku.

Pročitajte: Šest provjerenih i testiranih savjeta za početnike u trčanju 

Foto: Instagram, andreonegin iStock/Getty Images Plus via Getty Images